COD PORTOCALIU ÎN ARGEȘ! Avertizări de inundații

de | 21.01.2023 10:11 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Național

COD PORTOCALIU ÎN ARGEȘ! Avertizări de inundații

Este cod portocaliu de inundații în mai multe zone ale țării, inclusiv în județul Argeș.

Hidrologii au emis avertizări care vizează cursuri de apă din Gorj, Dolj, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova, valabilă până la prânz.

De asemenea, este emis și un cod galben de inundații, pentru râuri din Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, vestul și sudul Transilvaniei, precum și centrul și nordul Munteniei. Acesta iese din vigoare în această seară.

Este în vigoare și un cod galben de precipitații și viscol la munte și în zonele submontane din 12 județe, până duminică seara.

În zona montană și submontană a Olteniei și Munteniei, se vor acumula cantități de precipitații în general de 25-40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1.500 de metri vor fi mixte.

La altitudini mai mari de 1.700 de metri, în Carpații Meridionali va ninge, vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 80-90 km/h) și vizibilitate scăzută”, transmite ANM.

Avertizarea intră în vigoare astăzi, la ora 18:00, fiind valabilă până duminică la ora 20:00, pentru zonele montane și submontane din județele Hunedoara, Caraș-Severin, Alba, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău.

 

Foto descriptiv Hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe ancheta.online.ro:

(VIDEO) Argeș: Bărbatul luat de ape este de negăsit! Pompierii continuă căutările

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole