Noul monument a fost inaugurat. Singura comună din țară care a avut un Arc de Triumf!

de | 06.04.2024 12:20 | Rural, Lifestyle

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului anunță că vineri a avut loc inaugurarea Arcului de Triumf al comunei Domnești, în prezența autorităților județene, locale și a cetățenilor. Monumentul a fost inaugurat în anul 1936, dar în 1963, Arcul de Triumf din Domnești a fost dărâmat de comuniști. După 61 de ani, a fost construit un nou monument identic cu cel de atunci, fiind executat de meșterul popular Ion Rodoș.

Sursă foto: Facebook Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Domnești este singura comună din țară care a avut un Arc de Triumf. Monumentul a fost inaugurat în anul 1936, când localitatea a fost declarată stațiune climaterică. Monumentul a fost ridicat la cererea lui Petre Ionescu-Muscel, prefect al județului Muscel în acea perioadă. Arcul de triumf a fost construit la intrarea în comună, în stil românesc.

Ulterior, Arcul de Triumf din Domnești a fost dărâmat de comuniști în anul 1963. După 61 de ani, a fost construit un nou monument identic cu cel de atunci, la propunerea domnului profesor dr. George Baciu, fiind executat de meșterul popular Ion Rodoș, cu implicarea Primăriei și a Consiliului Local al comunei Domnești”, transmit cei de la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, slujba de sfințire a Arcului de Triumf a fost oficiată de părintele Ovidiu Marian Vlăsceanu – Consilier Cultural și Comunicații Media în cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, părintele Moisescu Ionuț Daniel de la parohia Domnești de Sus și preoții Comandașu Cătălin și Grigorescu Petre de la parohia Domnești de Jos. Au fost rostite diferite alocuțiuni de către cei prezenți, fiind subliniat faptul că data de 4 aprilie este una foarte importantă pentru localitate, deoarece comuna Domnești a fost atestată documentar la 4 aprilie 1523, într-un document al Voievodului Radu de la Afumați.

Sursă foto: Facebook Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vești bune pentru români! Centralele de apartament nu vor fi interzise!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului | Domneşti

Ultimele articole