Vești bune pentru români! Centralele de apartament nu vor fi interzise!

de | 05.04.2024 15:55 | Național, Lifestyle

Veste bună! Centralele de apartament nu vor fi interzise!

Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană printr-un comunicat în care combate dezinformările apărute legat de acest subiect.

Uniunea Europeană ia masuri de reducere a emisiilor de carbon ale clădirilor, ceea ce se traduce în facturi mai mici pentru consumatori și o calitate a vieții îmbunătățită.

DEZINFORMARE: „Uniunea Europeană interzice centralele de apartament”

ADEVĂR: Uniunea Europeană NU interzice cazanele/sistemele de încălzire (de exemplu centrale, boilere, încălzitoare, etc.) pe bază de combustibili fosili.

UE ia masuri de reducere a emisiilor de carbon ale clădirilor, ceea ce se traduce în facturi mai mici pentru consumatori și o calitate a vieții îmbunătățită.

Concret, Directiva privind performanța energetică a clădirilor convenită de Parlamentul European și statele membre ale UE prevede eliminarea treptată până în 2040 a cazanelor/sistemelor de încălzire alimentate cu combustibili fosili. Prin urmare, nu se interzic sistemele de încălzire pe gaz din clădirile existente”, se arată în comunicatul transmis de Comisia Europeană în România.

Mai multe informații puteți afla AICI. 

 

Foto: Facebook Comisia Europeană în România.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană vine în Argeș

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole