Noutățile pe care le aduce ediția 2024 a Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024

de | 21.04.2024 21:20 | Județean, Din ediția tipărită, Lifestyle

▼ Mai mulți kilometri cronometrați și relocarea sesiunii de testare a mașinilor

Cel mai important eveniment de motorsport din județ, Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën în 2024, se va desfășura în perioada 09 – 11 mai. Ca noutate pentru această ediție, organizatorii anunță că echipajele vor avea de parcurs mai mulți kilometri în proba specială. În cele două zile de concurs, competiția se va derula pe un total de 430 km, din care 137 sunt cronometrați. ACS DTO Rally Team, cei care au restartat această tradiție în 2019, a pregătit un total de 9 probe speciale în Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024, pe Transfăgărășan, lângă Câmpulung și în Pitești.

raliul Argeșului

Evenimentul are parte de schimbări de format și program, cu noutăți în ceea ce privește probele speciale și sesiunea oficială de teste. Startul va fi dat în acest an direct de pe Transfăgărășan, echipajele urmând a porni de la Conacul Ursului pe probele de pe cel mai cunoscut drum din România.”, mai anunță organizatorii.

Prima schimbare este cea a shakedownul care se va desfășura, în premieră, în apropiere de localitatea Albota.

Sesiunea de teste va avea loc joi, 9 mai, și va fi o noutate atât pentru echipaje, cât și pentru fanii care vor lua primul contact cu mașinile în regim de concurs. Seara, are loc startul festiv, care va aduce parada echipajelor și prezentarea lor în fața publicului.

Startul de vineri, 10 mai, aduce o altă noutate: mașinile de concurs și echipajele vor fi transportate din Pitești la Conacul Ursului, de unde vor porni într-o serie de patru probe o adevărată zi de competiție, care va arăta astfel, conform comunicatului oficial:

După parcurgerea deja clasicelor speciale Transfăgărășan (14,45 km) și Barajul Vidraru (23,50 km), concurenții se vor deplasa în zona Câmpulung pentru proba Godeni (10,69 kilometri), ca mai apoi să parcurgă o variantă de traseu nouă a superspecialei din Pitești, amplasată tot în apropiere de Stadion. Ziua se încheie după 50 de kilometri de probă specială cu o vizită în parcul de service din Pitești, unde echipele tehnice pot fi urmărite în acțiune pe durata celor 45 de minute permise pentru reparații și setări.

 

Pentru ziua secundă a Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024, echipajele vor înfrunta Transfăgărășanul pentru a doua oară, dar abia după ce vor parcurge speciala Berevoiești (10,69 km). Mai apoi acțiunea se mută pe cele două probe în urcare între Barajul Vidraru și Conacul Ursului, Lacul Vidraru (23,50 km) și Piscul Negru (14,45 km), urmate de o vizită în parcul de service de 30 de minute din zona montană. Competiția se încheie cu parcurgerea celor două speciale în coborâre, Transfăgărășan 2 (14,45 km) și Barajul Vidraru 2 (23,50 km), care va conta drept Power Stage, probă ce oferă puncte suplimentare celor mai rapide echipaje.”

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas.

Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Eurial Pitești – dealer oficial al mărcilor Peugeot, Citroën, DS și Opel în România.

 

Sursa foto: ediția tipărită

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La vară, am putea circula pe autostradă de la Piteşti la Constanţa

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Raliul Argeșului

Ultimele articole