La vară, am putea circula pe autostradă de la Piteşti la Constanţa

de | 21.04.2024 17:15 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle, Național

Turcii de la Alsim Alarko Sanayi Tesislerive Ticaret A S – ar putea termina  integral primele două loturi din A0 între A2 şi DN6, iar cel de-al treilea lot, aflat în lucru la grecii de la Aktor, ar trebui să fie gata până în august.

Miza lucrărilor o reprezintă unirea celor trei autostrăzi – A0 cu A2 şi A1. Astfel, centura Bucureștiului nu va mai fi un chin pentru cei care vor să ajungă pe litoral.

Constructorul grec Aktor şi-a asumat accelerarea lucrărilor la lotul al treilea din autostrada A0 Bucureşti Sud, astfel încât în vara acestui an să se poată circula în premieră pe autostradă de la Piteşti la Constanţa.

Deja putem vedea rezultatele tranzacţiei dintre Ellaktor şi Intrakt. În trecut, nu am performat prea bine în România, dar acum vom rezolva şi acest aspect. Spre exemplu, la final de august, început de septembrie, vom finalize lucrările la lotul 3 din A0 între DN6 şi A1.Avem aici 650 de angajaţi şi vom creşte. Nu vrem să avem Aktor ca o ramură, vrem ca o companie. Să avem cât mai mulţi angajaţi români aici. Avem aici 650 de angajaţi, peste 500 sunt români. Probleme cu forţa de muncă avem şi în Grecia. Dar dacă plăteşti, găseşti. Aici este problema. Trebuie să învăţăm să plătim mai bine, dar este o problemă de cost.“, a declarat Alexandros Exarchou, vicepreşedinte şi CEO al Intrakat SA, într-un interviu acordat ZF.

Potrivit Asociaţiei Pro Infrastructura, accelerarea lucrărilor de către Aktor vine în condiţiile în care luna aceasta era termenul de finalizare, având până acum o întârziere de aproape 10 luni. De partea cealaltă, în cazul turcilor care lucrează între A2 şi DN5, asociaţia se aşteaptă ca o inaugurare între DN5 şi DN4 – Giurgiu – Olteniţa – să poată avea loc în aprilie, iar între DN4 şi A2 în iulie-august. Astfel, chiar şi în cel mai bun caz, inaugurările ar putea rata sezonul estival din 2024.

 

Sursă foto: ediția tipărită

 

CItiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Medicul chirurg Alexandru Iacobescu – noul manager general al Spitalului Colentina

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole