Nu uitați! Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide de luni dimineață!

de | 05.11.2023 15:25 | Județean, Administrație, Lifestyle

Nu uitați! De mâine, 6 noiembrie 2023, circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide din cauza condiţiilor meteorologice.

Anunțul a fost făcut de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) încă de pe 3 noiembrie.

Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR anunță că s-a luat decizia ca începând ca de luni, 06.11.2023, ora 08:00, circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:

  • DN7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – km. 130+800);
  • DN67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km. 34+800 – km. 59+800).

”Precizăm că la altitudine schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită, ceea ce face ca siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului”, au transmis reprezenttanții CNAIR.

Strat de zăpadă de aproximativ 10 centimetri pe Transfăgărăşan

DRPD Brașov a anunțat astăzi faptul că noaptea trecută condițiile meteo s-au înrăutățit semnificativ pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) și Piscul Negru (AG). A nins iar stratul de zăpadă depus este de aproximativ 10 cm. Totodată aflăm că vântul bate cu putere iar pe alocuri carosabilul a fost acoperit cu gheață. A fost nevoie de intervenția utilajele DRDP Brasov pentru curățarea drumului cu materiale antiderapante.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Avertizare ANM! Cod galben de vânt în mai multe zone din țară!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Transfăgărășan