Numere de telefon IMPORTANTE! Asistență consulară pentru românii din Turcia afectați de cutremure

de | 06.02.2023 15:07 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle

Atenție! Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut publice, luni, contactele de urgenţă pentru românii afectaţi de cutremurele din Turcia şi a recomandat ca liniile telefonice să nu fie ocupate.

”În continuarea informațiilor transmise în contextul cutremurelor produse la data de 6 februarie 2023 în Republica Turcia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reiterează faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Totodată, MAE le recomandă cetățenilor români aflați în zonele afectate de cutremur să se informeze din surse oficiale despre evoluția situației de la fața locului și să respecte instrucțiunile autorităților turce. ”De asemenea, în cazul existenței unor eventuale grupuri de cetățeni români afectați, pentru a evita ocuparea liniilor telefonice pentru un timp îndelungat, se recomandă ca o singură persoană din cadrul grupului să contacteze personalul consular, iar informațiile obținute de aceasta să fie diseminate și celorlalți cetățeni români din grup”, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv. Sursă foto: Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

România trimite salvatori din cadru IGSU în Turcia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole