O femeie a dat în judecată o multinațională din Pitești, după ce ar fi fost concediată abuziv

de | 06.07.2022 10:41 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Pitești

O piteșteancă a trecut prin una din cele mai dificile perioade din viața ei, după ce a fost concediată de multinaționala la care lucra, în municipiul Pitești. Ea a fost nevoită să plece de la locul de muncă din „motive economice”, însă, pentru că nu i s-a părut o decizie corectă, femeia a dat firma în judecată.

Piteșteanca susține că superiorii săi au concediat-o abusiv, nu din motive economice. Potrivit Cancan.ro, femeia ar fi fost dată afară pentru că șefii ei ar fi vrut să se răzbune pe ea, după ce a anunțat mai multe fapte care nu i se păreau în regulă la centrul la care lucra aceasta. Astfel, piteșteanca a luat legătura cu șeful din Italia, explicându-i situația.

Reprezentanții sediului din România s-au apărat susținând că „reducerea activității şi desființarea unor posturi constituie o necesitate de redresare economică a societății şi nu pretext pentru îndepărtarea salariatului”.

Ulterior, fosta angajată a companiei și-a retras plângerea, în schimbul sumei de 25.000 de lei. Totodată, pe lângă acești bani, ea va primi trei salarii compensatorii, conform legii.

La un moment dat, am prezentat acţionariatului anumite aspecte ce reprezentau, în opinia mea, elemente de nefuncţionalitate ale societăţii, nereguli în buna desfăşurare a activităţii societăţii.

După ce persoanele cu funcţie de conducere în cadrul societăţii au aflat despre aceste demersuri, s-a iniţiat campania menită a conduce la concedierea mea din pretinse motive economice”, a declarat femeia în proces, potrivit Cancan.ro.

Foto Gazeta de Sud

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ANAF va publica lista rușinii! Cine se va afla printre datornici

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Italia | Pitești

Ultimele articole