anchetaonline.ro

Lista rușinii va fi publicată de ANAF! Vezi dacă lucrezi la o firmă cu datorii

de | 09.10.2022 11:10 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va publica în luna octombrie lista cu datornicii care nu și-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în T3 2022.

Pe lista rușinii vor apărea firmele care au datorii mai mari de 100.000 de lei strânse în perioada iulie-septembrie 2022.

Acestea vor fi șterse de pe lista datornicilor în 15 zile de la achitarea banilor restanți, potrivit procedurii care este reglementată de Ordinul Ministerului Finanţelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

Ordinului Ministerului Finanţelor Publice (MFP) nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, regelmentează faptul că aceste obligaţii fiscale trebuiau plătite.

Pentru publicarea obligaţiilor fiscale restante, nu au fost avute în vedere sumele de rambursat/de restituit, întrucât art. 162 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, nu prevede acest aspect“, arată ANAF.

Lista va putea fi consultată aici.

Foto Antena 3

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Voucherele sociale alimentate cu a treia tranșă. Când vor intra pe card cei 250 lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF