anchetaonline.ro

ANAF va publica lista rușinii! Cine se va afla printre datornici

de | 06.07.2022 07:58 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Agenția Națională de Administrare Fiscală () va publica în luna iulie lista cu datornicii care nu și-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în T2 2022.

Pe lista rușinii vor apărea firmele care au datorii mai mari de 100.000 de lei strânse în perioada aprilie-iunie 2022.

Acestea vor fi șterse de pe lista datornicilor în 15 zile de la achitarea banilor restanți, potrivit procedurii care este reglementată de Ordinul Ministerului Finanţelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

Lista unde vor putea fi văzute firmele datornice.

Ordinului Ministerului Finanţelor Publice (MFP) nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, regelmentează faptul că aceste obligaţii fiscale trebuiau plătite.

Pentru publicarea obligaţiilor fiscale restante, nu au fost avute în vedere sumele de rambursat/de restituit, întrucât art. 162 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, nu prevede acest aspect“, arată ANAF.

Foto Adevărul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

De râs sau de plâns? O secție de poliție a fost spartă de hoți

Citește articolele pe același subiecte: ANAF
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: