anchetaonline.ro

Remus Mihalcea: „Sistemul medical este pregătit să facă față unui nou val Covid!”

de | 06.07.2022 09:50 | Știri, Național, Politic

 

Deputatul PSD de Argeș, Remus Mihalcea a postat un mesaj în mediul online în care precizează faptul că sistemul medical este pregătit să facă față unui nou val Covid. Acesta amintește faptul că la noi în țară a fost constatată o creștere a cazurilor de Covid.

 

În ultima perioadă se constată o creștere a numărului de cazuri Covid.

Situația nu este (încă) îngrijorătoare, iar în acest moment nu este cazul să fie instituite #restricții.

Desigur, se fac scenarii pentru apariția unui nou val de contaminare, care ar putea înseamnă 70.000 de noi cazuri pe săptămână în a doua jumătate a lunii august, dar sistemul medical este pregătit să facă față.

Marea majoritate a celor care se contaminează dezvoltă forme ușoare sau medii de COVID și internările la ATI se mențin la nivel minim.

Totuși, este indicat ca fiecare dintre noi să aibă mai multă grijă de propria persoană, să se protejeze, să evite aglomerațiile sau să poarte mască în locurile publice aglomerate, mijloace de transport în comun etc.

Chiar dacă numărul cazurilor va continua să crească, este probabil să nu mai asistăm la forme severe ale bolii. Este dovedit științific că după orice astfel de #pandemie modul de manifestare al bolii tinde să se fie cel al unei gripe sezoniere obișnuite”, a transmis Remus Mihalcea.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: COVID-19 | PSD | PSD Argeș | Remus Mihalcea