O nouă acțiune de control ANAF. Cine sunt cei vizați

de | 13.09.2022 18:40 | Știri

  • Noi controale ANAF!

 

După profesori și influenceri reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală au o nouă țintă. Sunt vizați patronii care nu și-au plătit contribuțiile la stat.

În acest sens ANAF a trimis Inspectoratului General al Poliției Române, pentru cercetări penale, o listă care cuprinde peste 50.000 de contribuabili.

Pe această listă se află mii de firme cu restanțe mai mici de 100 de lei iar primul loc, conform profit.ro, este ocupat de CFR Marfă, compania de stat care are restanțe de aproape 22.000.000 de lei.

Reamintim faptul că în luna iulie a acestui an, reprezentanții Ministerului Transporturilor au transmis un document în care se mențona faptul că CFR Marfă avea restanţe la plata contribuţiilor la pensie şi sănătate pentru salariaţi.

CFR Marfă este operatorul naţional din România care îşi desfaşoară activitatea pe întreaga reţea feroviară, oferind urmatoarele servicii:

– transport feroviar de marfă intern şi internaţional
– transport intermodal
– logistică de transport
– închirieri material rulant
– întreţinere şi reparaţii material rulant
– alte activităţi

Compania de transport feroviar a fost înființată în anul 1998, prin reorganizarea companiei Căile Ferate Române.

 

ANAF

Foto Economedia

 

Totodată, în luna august ANAF a iniţiat o acţiune de control care a vizat curierii de mâncare:

Într-o primă etapă, au fost identificate aproape 200 de societăţi partenere ale celor mai mari platforme din România, care în perioada 2019 – 2022 nu au declarat aproximativ 4,8 milioane de ore de muncă prestate de curieri, care nu au fost achitate impozitele şi contribuţiile aferente”, menţiona ANAF la acel moment.

De asemenea și domeniul tranzacţiilor cu criptomonede este vizat.

 

Foto: playtech.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tragedie! Un bărbat a murit, după ce a rămas blocat într-o fântână de 8 metri adâncime

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Agenția Națională de Administrare Fiscală | ANAF

Ultimele articole