anchetaonline.ro

O replică a cutremurului de azi s-ar putea produce în următoarele 48 de ore

de | 03.11.2022 10:21 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Național

Secunde de panică, joi dimineața, în urma cutremurului de 5,4 grade pe scara Richter, care a fost resimțit în mai multe regiuni ale țării, inclusiv în județul Argeș.

Seismologii transmit că o replică a cutremurului ar putea avea loc în primele 24 sau 48 de ore după seism. Însă, în mod normal ar trebui să aibă o intensitate mică, potrivit acestora.

Replicile se produc, de regulă, în primele 24 de ore. Dar asta depinde și de magnitudinea cutremurului principal. Pot apărea replici în intervalul 24- 48 de ore.

Acestea vor fi mai mici însă decât acest cutremur, care nici el nu a fost extraordinar de mare. Dacă discutăm de Moment Magnitudine, în care se construiesc cataloagele și se fac schimburi internaționale în această magnitudine, deci o magnitudine recunoscută ca atare, discutăm de un 4,8- 4,9. Încă nu s-a făcut transformarea.

Adâncimea de 140 de km ar trebui să fie o adâncime asiguratorie pentru noi, pentru un cutremur de magnitudinea asta”, a explicat Mihai Diaconescu, seismolog INFP, conform Antena 3.

Seismul s-a produs la ora 06:50:27, la 69km NE de Ploiesti, 76km E de Brasov, 114km V de Braila, 117km V de Galati, 118km N de Bucuresti, 126km S de Bacau, 148km NE de Pitesti, 183km N de Ruse, 190km E de Sibiu, 206km SV de Iasi.

De asemenea, a fost resimțit și în Bulgaria, Moldova și Ucraina.

Foto descriptiv Playtech.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ARGEȘ: Și-a înjunghiat soțul pentru că o certa în timp ce toca varză

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: