O turistă a fost amendată după ce a hrănit un urs lângă barajul Vidraru din Argeș!

de | 14.07.2022 12:42 | Știri, Eveniment, Județean

Un echipaj de jandarmerie a amendat o turistă, după ce aceasta a hrănit un urs pe marginea drumului, în zona barajului Vidraru. Femeia este din București și a primit o amendă de 500 de lei, relatează News.ro.

Jandarmii din cadrul Postului Montan Arefu au constatat, în apropierea barajului Vidraru, prezenţa unui urs, dar şi a unei turiste care hrănea animalul, din autoturismul personal. Animalul sălbatic a fost îndepărtat în mediul natural, iar femeia din municipiul Bucureşti, în vârstă de 35 de ani, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei pentru hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepţia celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic conform art. 5 lit. t., din HCL Arefu nr. 21/2020”, informează Inspectoratul de Jandarmi Argeş.

Instituţia sfătuiește turiştii care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea. Ele pot fi imprevizibile.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Elena Lasconi ține, în semn de protest, audiențele cu cetățenii în stradă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arefu | București

Ultimele articole