anchetaonline.ro

Protestatarul Ceauşescu – bătut la procesul lui Pendiuc

de | 14.07.2022 12:50 | Eveniment

Ieri, la Curtea de Apel Bucureşti, s-a derulat un nou termen în procesul de corupţie al fostului primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc.

Aşa cum se întâmplă la majoritatea proceselor DNA judecate de instanţele din Capitală, şi de această dată a fost prezent activistul Marian Moroşanu, cunoscut sub porecla „Ceauşescu”. Iritat de faptul că „Ceauşescu” îl filmează şi îl agasează cu întrebări despre faptele sale, unul dintre inculpaţii din dosar l-a agresat pe protestatar.

Cel care l-a pocnit pe Marian Moroşanu este Mihai Petriea, acuzat în dosarul Publitrans de favorizarea făptuitorului. Miercuri, 13 iulie, la proces, Mihai Petriea l-a atacat pe „Ceauşescu” cu pumnii şi cu picioarele, în vreme ce fiul său încerca să îl calmeze.

 

ceausescu batut la procesul lui Pendiuc FOTO Ionut Muresan_2

Momentul în care Marian Ceausescu este agresat de Mihai Petriea. FOTO Ionut Muresan

Dosar penal pentru lovire

În urma incidentului, Mihai Petriea s-a ales cu un nou dosar penal, deschis de poliţiştii Secţiei 14 Bucureşti, care prin intermediul unui comunicat oficial au transmis:

În cursul zilei de 13 iulie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Secţia 14 au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că doi bărbaţi s-ar fi agresat reciproc, pe o stradă din Sectorul 4, în urma unui conflict spontan.

La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 14, care au stabilit identitatea celor doi bărbaţi implicaţi. Persoanele în cauză nu au solicitat îngrijiri medicale de specialitate.

Cercetările sunt continuate din oficiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, se arată într-un comunicat oficial.”

Mihai Petriea si Doru Petriea

Mihai Petriea si fiul sau, fostul judiciarist DNA Doru Petriea, de asemenea inculpat în dosarul Publitrans FOTO Ionut Muresan

Cine e Mihai Petriea

Mihai Petriea este cel care i-a transmis lui Pendiuc, prin intermediul unui mesaj trimis fostei şefe de cabinet din Primărie, Carmen Lis, că pe 6 noiembrie DNA urmează să descindă la el acasă.

Petriea avea această informaţie de la fiul său, Doru Petriea, la vremea respectivă ofiţer judiciarist la DNA, care de asemenea este inculpat în dosar. Pe fond, cei doi au fost găsiţi vinovaţi, alegându-se însă doar cu amendă penală.

 

Şi Vali Vişoiu a cedat nervos din cauza lui „Ceauşescu”

Un incident similar a avut loc şi în urmă cu un an, tot la procesul primarului Pendiuc. Acelaşi protestatar, nelipsit la procesele de corupţie ale politicienilor, l-a scos din sărite pe omul de afaceri Valentin Vişoiu. Scena a fost surprinsă chiar de către protestatar, care s-a grăbit să posteze pe internet filmarea.

Ia uitați, aici îl avem pe dl Pendiuc, primarul borfaș! Dar de ce nu dați înapoi ce ați furat? Ați furat mă! 6 milioane de euro, mă, borfașule?!”, se aude pe înregistrare, după care camera o ia razna: „Ce faci mă? Dai în mine?! Ia dă mă în mine, mă!”, strigă Marian Ceaușescu, care continuă să îi filmeze:

Borfașilor! Borfașilor! Dați mă înapoi ce ați furat mă, borfașilor! Dați mă înapoi, bă borfașule, bă! ’Ați ai dracu de borfași, de hoți, de borfași bă! Borfașule, bă!… Du-te bă cu vaca în Cișmigiu bă!… O să fac plângere împotriva ta, că m-ai lovit, bă! Țăranule, prostule… Ești un prost, bă, nu altceva! Cât furați bă, borfașilor, bă! La pușcărie să vă duceți, pușcăriașilor!”, este ceea ce se aude din partea lui Marian Ceușescu.

După tirul de jigniri, Valentin Vişoiu are o reacție nervoasă și pare că vrea să îi smulgă camera lui Marian Ceaușescu.

.

Revoluționarul Marian Ceaușescu – acuzat de hărțuire de Firea și familia lui Adrian Năstase

Marian zis și Ceaușescu este prezentat în presa centrală ca membru #rezist, care a ajuns cunoscut în spațiul public în urma acțiunilor sale filmate în care urmărește și jignește, cu precădere, membrii PSD, pe care îi urmărea de la ieșirea din instituții sau televiziuni până acasă și chiar arunca cu mizerii pe gardurile lor. Gabriela Firea a fost una dintre „victimele” sale, care după numeroase incidente cu acesta, i-a făcut plângere penală. Printre cei care s-au simțit hărțuiți se numără și membrii familiei lui Adrian Năstase, urmăriți frecvent de acesta.

 

Cine este Marian Ceaușescu

Așa cum scrie playtech.ro, numele lui real este Marian Tivilic Moroșanu, dar a ajuns cunoscut în spațiul public sub porecla Ceaușescu pentru modul în care-l imita pe fostul dictator și pentru acuzațiile pe care le-a primit și care erau similare cu ale fostului președinte comunist, adică de subminare a economiei naționale. A fost arestat, dar apoi eliberat, semn că nu aveau argumente reale împotriva lui.

Marian Moroșanu a fost participant activ la Revoluția din 1989 și victimă a Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Ca urmare a traumelor pe care le-a suferit din cauza bătăilor minerilor, Marian a dezvoltat o ură acerbă împotriva PSD și a tuturor membrilor acestui partid, vechi și noi, iar de-a lungul anilor a cauzat mai multe probleme unor figuri cunoscute din PSD. A fost puternic implicat în acțiunile de protest #rezist și a intrat în conflict deschis cu mai mulți lideri din PSD care au spus că se simt hărțuiți de el.

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

NEWS! Doctorul Găitan a vrut să își bată șefa de secție azi!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Apel Bucureşti | DNA | PSD | Publitrans | Tudor Pendiuc | Valentin Vișoiu