OAMGMAMR Filiala Argeș: ”Asistenții noștri. Viitorul nostru. Puterea economică a îngrijirilor medicale” tema Zilei Internaționale a Asistenților Medicali

de | 30.01.2024 10:45 | Județean, Lifestyle

Puterea economică a îngrijirilor, care contribuie la economii sănătoase, va fi evidențiată de Consiliul Internațional al Asistentelor (ICN) de Ziua Internațională a Asistenților Medicali (IND) 2024 sub tema: ”Asistenții noștri. Viitorul nostru. Puterea economică a îngrijirilor medicale”.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali (IND) este sărbătorită în fiecare an pe 12 mai, iar  tema este aleasă de ICN – o federație a peste 130 de asociații naționale de asistenți medicali din întreaga lume, reprezentând cele peste 28 de milioane de asistenți care își exercită profesia în întreaga lume.

Președintele ICN, dr. Pamela Cipriano a explicat raționamentul din spatele temei alese:

În ciuda faptului că este coloana vertebrală a îngrijirii sănătății, asistenta medicală se confruntă adesea cu constrângeri financiare și subevaluare societală. Continuând tema noastră generală Asistentele noastre. Viitorul nostru. și acțiunile politice ale Cartei ICN pentru Schimbare , ICN a ales să concentreze IND 2024 pe puterea economică a îngrijirii, cu scopul de a remodela percepțiile și de a demonstra modul în care investițiile strategice în asistență medicală pot aduce beneficii economice și societale considerabile.

Credem că acum este momentul pentru o schimbare de perspectivă. Am văzut în repetate rânduri cum crizele financiare duc adesea la restricții bugetare în îngrijirea sănătății, de obicei în detrimentul serviciilor de asistență medicală. Această abordare reducționistă trece cu vederea valoarea economică substanțială și adesea subliniată pe care asistența medicală o contribuie la îngrijirea sănătății și la societate în ansamblu.

Factorii de decizie, administratorii de asistență medicală și chiar și publicul larg sunt adesea neconștienți sau dezinformați cu privire la rentabilitatea investiției pe care o poate oferi finanțarea adecvată în asistență medicală, mai ales în vremuri tulburi din punct de vedere financiar ca acestea. Pornind din lecțiile învățate din pandemia de COVID-19 și recunoscând amenințarea crescândă la adresa sănătății populațiilor din întreaga lume din cauza conflictelor, crizei climatice și instabilității financiare, considerăm că este momentul potrivit pentru a pleda pentru o schimbare de perspectivă și politică.” (sursa icn.ch/news/international-nurses-day-2024-theme-announced-our-nurses-our-future-economic-power-care)

Ca în fiecare an, OAMGMAMR susține tema aleasă de ICN pentru Ziua Internațională a Asistenților Medicali fiindcă aceasta reflectă angajamentul nostru față de contribuția esențială pe care o aducem în domeniul de nursing la nivelul comunității internaționale. (sursa site-ul oficial al OAMGMAMR)

Salutând actualitatea și obiectivitatea temei lansată de ICN pentru marcarea Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, Estera Stămoiu, președintele OAMGMAMR Argeș a declarat:

Este o oportunitate importantă de a aduce în discuție puterea economică a îngrijirilor medicale, crescând astfel gradul de recunoaștere al impactului investițiilor în sănătate. Este un subiect de o actualitate, pe care și filiala noastră îl va promova, abordându-l în cadrul lucrărilor Conferinței Județene anuale, care se va desfășura în luna mai. Investiția în sănătate nu este un cost, ci reprezintă, așa cum am mai spus, un beneficiu pentru viitorul sănătății noastre, pentru societate, pentru comunitate.”

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Estera Stămoiu, președinte OAMGMAMR Filiala Argeș: ”Avizarea exercitării profesiei de asistent medical este obligatorie”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: OAMGMAMR Argeș