Oficial! Enel și-a anunțat ieșirea din România

de | 22.11.2022 14:47 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Enel a anunțat că va pleca din România, anul viitor, conform potrivit prezentării strategiei viitoare făcute de companie.

Anunțul a fost făcut, astăzi, de directorul general al Enel, Francesco Starace, la Milano, la evenimentul anual al companiei, “Capital Markets Day”. Potrivit acestuia, măsura face parte din strategie de repoziționare strategică a grupului. Tot în 2023, Enel plănuiește să iasă și din Peru și Argentina.

Compania dorește să ă vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria netă. Compania ar urma să își concentreze activitatea în șase țări.

Anul de referință al strategiei de eficientizare pe termen lung a grupului este preconizat a fi 2023. În mod specific:

-activitățile din Europa se vor concentra în jurul Italiei și Spaniei, cu vânzarea activelor din România;
în America Latină, Grupul se așteaptă să se retragă din Peru și Argentina;
-unele zone geografice, cum ar fi Australia și Grecia, se așteaptă să fie adăugate la modelul de administrare de tip Stewerdship;
-se preconizează că se va cristaliza valoarea portofoliului de gaze din Spania;
se așteaptă ca activele din Ceará să fie vândute pentru a se concentra mai mult pe rețelele de distribuție din mega-orașe (Rio și São Paulo);
-se va cristaliza, de asemenea, valoarea altor active regenerabile minore care nu sunt legate de baze de clienți importante în aval”, arată Enel.

Compania a anunțat că va face investiții de 37 de miliarde de euro, în următorii 3 ani, 60 % din suma fiind utilizată în capacitatea de generare a energiei, clienţi şi servicii, iar 40% în dezvoltarea reţelei.

Foto Stirile Pro tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alertă alimentară! Iaurturi retrase din magazinele LIDL

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole