anchetaonline.ro

Ora de net – folosirea utilă, creativă și sigură a internetului

de | 21.02.2022 09:49 | Eveniment

  • Program de formare pentru dascăli și personal auxiliar

Ora de net online

Cursul derulat prin Casa Corpului Didactic Argeș are ca obiectiv formarea și exersarea metodelor și a strategiilor didactice  interactive și a conținutului digital în procesul de predare-învățare-evaluare prin folosirea noilor tehnologii informaționale și comunicaționale precum și a aplicațiilor virtuale specifice, dar și valorizarea elevului și a capacităților sale în vederea asigurării gândirii critice și selective  raportate la consumul de internet prin parteneriate școală – familie – comunitate.

Casa Corpului Didactic Argeș, având calitatea de beneficiar, în parteneriat cu  Organizația Salvați Copiii, ca furnizor, organizează și desfășoară programul de formare „Ora de net – folosirea utilă, creativă și sigură a internetului”. Cursul este  acreditat de către Ministerul Educației Naționale  (cu 15 credite transferabile) prin Ordinul de Ministru nr. 3189 /07.02.2020, pentru o perioadă de 5 ani și se adresează personalului didactic și didactic auxiliar din învățământul preuniversitar. Pe data de 7 martie o nouă grupă, care cuprinde 35 de cursanți, va începe cursul, iar formatorii vor fi din cadrul CCD Argeș pentru grupele de la nivelul județului.

În perioada 25.10.2021-13.12.2021 s-a desfășurat formarea a 28 de cadre didactice care au parcurs cele patru module ale programului. Materialul care stă la baza programului de formare înglobează expertiza de peste 12 ani a Organizației Salvați Copiii în domeniul promovării și respectării drepturilor copiilor în mediul online, constituind un bun prilej pentru cadre didactice și specialiști, deopotrivă, să își consolideze cunoștințele, să își dezvolte competențele și să fie conectați la modul în care copiii folosesc tehnologia, în scopul creării premiselor unui context propice dezvoltării armonioase și în acord cu realitatea sec. XXI a copiilor noștri.

Citește articolele pe același subiecte: Casa Corpului Didactic Arges | Pitești
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă, secretar general al redacțiilor Ancheta, cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: