Ordinul de protecție va putea fi emis și pentru hărțuirea online sau la telefon

de | 02.03.2024 23:42 | Național, Lifestyle

Măsuri mai dure luate împotriva agresorilor și hărțuitorilor. Potrivit unui proiect de lege, ordinul de protecție va fi aplicat și în cazul hărțuirii online sau în cazul apelurilor telefonice repetate și deranjante pentru victimele agresorilor și hărțuitorilor.

Potrivit antena3.ro, președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea care prevede extinderea ordinului de protecție și în cazul actelor de hărțuire online, apeluri telefonice multiple, urmărirea în mod repetat, fără drept sau interes legitim, a unei persoane sau supravegherea locuinţei acesteia sau a altor locuri.

Legea are ca obiect de reglementare crearea unui instrument juridic eficient, similar celui pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice.

În acest scop, proiectul extinde ordinul de protecţie la toate victimele care au nevoie de protecţie, în urma tuturor formelor de violenţă, indiferent de relaţia care există între victimă şi agresor. Se va interveni nu doar în cazul violenţelor fizice, ci şi acolo unde sunt acte de hărţuire online, apeluri telefonice multiple, urmărirea în mod repetat, fără drept sau interes legitim, a unei persoane sau supravegherea locuinţei acesteia sau a altor locuri. De asemenea, una dintre măsurile care se vor aplica în cazurile de violenţă va fi inclusiv monitorizarea agresorului cu brăţară electronică”, se menționează în raport.

În condițiile în care cazurile de hărțuire online sunt tot mai dese, modificările din lege acoperă astfel toate formele de violență, nu doar cea fizică.

O noutate cu care vine acest proiect de lege este faptul că ordinul de protecţie va putea fi aplicat şi în cazul în care agresorul nu este un membru al familiei victimei.

Foto: Go4It

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, rămâne în arest la domiciliu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole