Cel mai cunoscut fitoterapeut român, academicianul Ovidiu Bujor, a murit!

de | 14.02.2023 21:07 | Cultură, Lifestyle, Național, Știri

 

Ovidiu Bujor, cel mai cunoscut fitoterapeut român a încetat din viață la vârsta de 98 de ani.

Acesta a fost și un renumit farmacist și fondator al fitoterapiei moderne în România.

Bujor a primit titlul de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Președinților Patronatelor din România și Diploma de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române.

Bujor

Academicianul s-a născut la 1 noiembrie 1924 la Reghin, în județul Mureș.

A absolvit Facultatea de Farmacie din cadrul Institutului de Medicină și Farmacie din București în anul 1950 iar în 1968 a devenit doctor în farmacie cu teza: ”Contribuții la studiul ciupercii Claviceps purpurea”.

Ovidiu Bujor a fost membru al Academiei de Ştiinţe medicale din România, membru al Academiei de Arte şi Ştiinte din SUA şi al Academiei Daco-Romane. A fondat în anul 2004 Centrul de Studii pentru Ştiinţe de Graniţă și a publicat ca autor sau coautor peste 200 de lucrări științifice.

De asemenea trebuie amintit că Ovidiu Bujor este autorul a peste 30 de tratate de specialitate și de cărți de informare științifică.

 

 

Cu tristeţe anunţăm decesul celui care a fost Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor- Președintele onorific PLANTA ROMANICA, la vârsta de 98 de ani.

 

Ovidiu Bojor a fost cel mai mare fitoterapeut român, doctor farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale. Este deținător al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Președinților Patronatelor din România și Diploma de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române.

 

Să nu îi uităm NICIODATĂ îndemnurile:

 

“Iubirea am situat-o pe primul loc din tot ceea ce există pe Pământ. Trebuie să plecăm de la iubirea față de creator, față de creație, de la iubirea între oameni. Și chiar dacă îți greșește cineva, întoarce și cealaltă parte a obrazului și îl vei dezarma. Priviți viața ca și când ați fi în fața unei oglinzi. Dacă vă crispați, crisparea se va întoarce asupra voastră. Dacă vă zâmbiți, zâmbetul se întoarce asupra voastră.”

A plecat deși cu puțin timp în urmă își declara fericirea de a trăi în România, mărturisindu-și dragostea pentru țară dar și pentru credință.

„Sunt un om fericit, trăiesc în România, un loc binecuvântat.”

 

Drum lin!”, este mesajul transmis de Asociația Patronală „Planta Romanica” în mediul online, pe rețeaua de socializare – Facebook.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ovidiu Bujor