Paradoxal! 2022 – an record de producție vehicule în România

de | 23.01.2023 11:19 | Din ediția tipărită, Economic, Național, Știri

 

În ciuda crizei de semiconductori, a creșterilor de prețuri la materie primă și utilități, apetitul pentru achiziția de autoturisme noi, stimulat și de programul Rabla, a dus la un număr-record de autoturisme produse în România.

Conform statisticii realizate de către Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) în anul 2022, producția de autoturisme în țara noastră a atins volumul de 509.465 unități, reprezentând un record absolut al producției de vehicule în România.

Comparativ cu anii anteriori s-au stabilit următoarele diferențe: în creștere cu 21% față de 2021 (420.755 unități), +16.3 % față de 2020 și +3.9 % față de 2019. În 2022, din cifra totală, Dacia a produs 314.228 unități, iar Ford – 195.237. În ultima lună a anului, în România, au fost produse 35.930 de autoturisme. Dintre acestea, 22.593 au ieșit de pe poarta Uzinei DACIA de la Mioveni, iar 13.337 de la FORD România OTOSAN din Craiova.

Dacia – pe primul loc la vânzări în România și pe locul 3 în Europa!

 

Pe tot anul trecut, Dacia a vândut 573.800 de vehicule, cu 6,8% mai mult față de anul precedent. Marca românească a depășit pragul simbolic de 8 milioane de automobile vândute de la lansarea modelului Logan, în 2004, anunță reprezentanții companiei. De asemenea, în România, Dacia a înmatriculat 40.179 de vehicule, cu 5.3% mai multe decât în 2021.

Cel mai de succes model a fost Sandero – 229.500 de unități, care se profilează ca fiind cel mai vândut autoturism din Europa către clienții persoane fizice începând din anul 2017. Este urmat de Duster, Jogger și Spring, care ocupă locul al treilea în Europa în clasamentul celor mai bine vândute vehicule electrice către persoane fizice.

Primul vehicul hibrid lansat de Dacia

De la începutul lunii ianuarie, toate showroom-urile Dacia au pus în vânzare modelele cu noua identitate vizuală. În același timp, Dacia își extinde oferta de modele electrificate și vine cu Jogger HYBRID 140. Acesta este primul vehicul hibrid al gamei Dacia, este cel mai accesibil model de familie cu motorizare hibridă de pe piață. Dispunând de tehnologia performantă a Renault Group, Jogger HYBRID 140 oferă clienților mai multă putere și mai mult confort în condițiile unui consum mai economic și unui nivel mai redus al emisiilor de CO2.

De la începutul anului 2022, Dacia a lansat planul de modernizare al rețelei sale comerciale prin adoptarea noii identități vizuale a mărcii, mai anunță Direcția de Comunicare Dacia. Acest proiect ambițios urmărește să mărească vizibilitatea și atractivitatea punctelor de vânzare și să creeze o nouă ambianță interioară bazată pe principiile de funcționalitate, de flexibilitate și de responsabilitate ecologică.

xavier martinet DACIA

În 2022, creșterea vânzărilor și cotele de piață record înregistrate de Dacia în Europa confirmă pertinența strategiei noastre care vizează concentrarea pe valorile esențiale și adaptarea produselor noastre la așteptările și la modul de utilizare al clienților. În 2023, vom continua această dinamică prin extinderea ofertei noastre de modele electrificate, rămânând fideli ADN-ului Dacia: să le oferim clienților ceea ce este esențial, la cel mai bun raport prestații/preț.”, a declarat Xavier Martinet, director Marketing, Vânzări&Operațiuni Dacia.

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: