Un nou parc fotovoltaic la Albeștii de Argeș!

de | 23.01.2023 15:07 | Știri, Administrație, Județean

 

Pentru anul în curs, lista de investiții cuprinsă la secțiunea de dezvoltare a localității Albeștii de Argeș are câteva proiecte de interes pentru comunitate.

După cum ne-a explicat primarul Gabriel Popa, administrația locală și-a propus realizarea unui al doilea parc fotovoltaic. Anul trecut, primul obiectiv de acest tip care alimentează stația de epurare și-a dovedit eficacitatea, scăzând costurile cu energia electrică.

Ne dorim să accesăm, prin PNRR, o finanțare pentru un nou parc fotovoltaic cu o capacitate de 400mwh. Acesta ar urma să deservească rețeaua de iluminat public, unde facturile sunt foarte consistente și astfel am reuși să scădem în mod simțitor din cheltuieli, fără să afectăm confortul și siguranța oamenilor din localitate.”, ne-a explicat primarul Gabriel Popa.

Tot în acest an se dorește și demararea șantierului pentru realizarea unui ștrand comunal. Acesta va fi amenajat ca o zonă de agrement pentru sezonul estival, cu bazine de înot pentru adulți și copii, dar și cu zonă de plajă cu șezlonguri. Locul unde va fi amplasat este în satul Dobroțu.

Din bugetul local s-a planificat extinderea trotuarului pe strada principală cu circa 1.000 de metri.

De asemenea, prin proiecte cu finanțare externă, respectiv PNRR și „Anghel Salignyˮ, se vor mai realiza și alte obiective: piste dedicate pentru biciclete; asfaltarea a 8 km de drumuri comunale, care acum sunt fie acoperite cu piatră, fie au învelișul bituminos foarte deteriorat;  sală de sport;  eficientizarea Școlii primare Albești Ungureni și  dotarea unităților de învățământ cu mobilier și echipamente pentru laboratoare.

 

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albeștii de Argeș