Patronii staţiei GPL de la Crevedia rămân în arest preventiv pentru încă 30 de zile

de | 02.11.2023 23:45 | Național, Eveniment

Cei doi patroni ai stației GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, rămân în arest preventiv. Decizia este definitivă.

Săptămâna trecută, Judecătoria Sectorului 5 a stabilit că cei doi pot fi cercetaţi în arest la domiciliu, însă decizia a fost contestată de Parchetul General.

Astăzi, 2 octombrie, Tribunalul București a decis ca patronii stației GPL din Crevedia să rămână în arest preventiv.

Desfiinţează încheierea din data de 27.10.2023, pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti – Secâţia I Penală, în dosarul nr. 27725/302/2023, şi rejudecând: (…) admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive dispuse faţă de inculpaţii DOLDUREA IONUŢ-DANIEL şi STÎNGĂ COSMIN-IONUŢ, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală, prin referatul din data de 26.10.2023, întocmit în dosarul nr. 462/D/P/2023”, este decizia pronunţată, joi, de Tribunalul Bucureşti.

Potrivit news.ro, instanţa a dispus prelungirea, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 05.11.2023, până la data de 04.12.2023, inclusiv, a măsurii arestării preventive.

Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă.

Reamintim că, pe 26 august, la stația GPL din Crevedia, deținută de Ionuț Doldurea şi Cosmin Stângă, au avut loc mai multe explozii soldate cu cinci decese şi peste 50 de oameni răniţi, majoritatea pompieri.

De asemenea, zeci de case din apropierea staţiei GPL au fost distruse. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne.

După tragedia care a avut loc la finalul lunii august, pe data de 6 septembrie, Ionuț Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii stației GPL, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Cei doi sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru, de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Sursa foto: Inquam Photos: Octav Ganea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cutremur în România, în această seară. Ce magnitudine a avut

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cosmin Stângă | Crevedia | Ionuţ Doldurea

Ultimele articole