anchetaonline.ro

Patronul Hotelului Yaky– chemat în judecată de către asociația de proprietari a blocului pe care el l-a construit!

de | 20.09.2022 20:00 | Știri, Lifestyle, Pitești

În urmă cu mai mulți ani, pe Frații Golești, în Pitești, se afla Hotelul Yaky, ridicat de către Iancu Țârcomnicu, care deține și unitatea de cazare din centrul Piteștiului. Businessul a fost reconfigurat și transformat în unul imobiliar. Clădirea a fost transformată în bloc de locuințe pe care omul de afaceri le-a vândut una câte una, iar noii locatari și-au constituit asociația de proprietari Yaky. Iancu Țârcomnicu și-a păstrat și el un spațiu comercial pe care acum îl are liber și, fiindcă este unul dintre cei care dețin o locuință în ansamblul rezidențial, se află pe lista de cheltuieli comune. Numai că nu le-a achitat la timp, iar Asociația de Proprietari Yaky l-a chemat pe omul de afaceri în instanță pentru a recupera de la acesta o sumă de circa 3.300 lei.

Nu și-a achitat întreținerea pentru cele două apartamente pe care le deține acolo, pentru intervalul noiembrie 2020 – februarie 2021. Suma totală este de 3.334 lei. L-am somat de mai multe ori să ne achite, dar a refuzat motivând că, deși are două apartamente în proprietate, nu are obligația să plătească cheltuielile pe cota-parte indiviză, în funcție de suprafața utilă, pentru că dânsul nu locuiește aici și nu folosește spațiile comune, ceea ce nu este legal. Pe noi ne blochează această situație pentru că nu am suficienți bani să achit facturile către furnizori.”, ne-a declarat președintele Asociației de Proprietari Yaky, Alin Ceaușescu.

„Eu nu am nicio treabă cu asociația! Mă pune să plătesc măturatul pe scară!”

Dosarul 5110/280/2021 a intrat pe rolul Judecătoriei Pitești și trenează pentru că nu este finalizat raportul de expertiză solicitat de reclamantul Iancu Țârcomnicu. Pârâtul a cerut ca expertiza să vizeze următoarele obiective: „Care este cuantumul cheltuielilor reprezentate cu titlu de întreţinere restantă pentru apartamentul S1 aferentă perioadei noiembrie 2020 – februarie 2021? Care este cuantumul penalităţilor datorate pentru sumele de plată înscrise în listele de plată pentru apartamentul S1 aferentă perioadei noiembrie 2020 – februarie 2021 în raport de procentul de penalizare stabilit de asociaţia de proprietari? Dacă imputaţia plăţii în valoare de 3334.74 lei din data de 24.09.2021 a fost corect realizată? Care este cuantumul cheltuielilor reprezentând fond de reparaţii pentru apartamentul S1 aferentă perioadei noiembrie 2020 – februarie 2021?”.

Omul de afaceri Iancu Țârcomnicu ne-a declarat că de un an așteaptă acest raport de expertiză și consideră că nu este îndreptățită suma solicitată de către Asociația de Proprietari Yaki.

Eu nu am nicio treabă cu asociația, am cadastru separat. M-a pus să plătesc măturatul pe scară, în condițiile în care am un spațiu comercial, iar acea scară nici nu o folosesc. Eu chiar i-am plătit tot debitul și a zis că el îmi calculează penalitățile. A tot adunat penalități la penalități, deși eu mi-am plătit debitul. Aștept de un an acea expertiză contabilă, ca să vedem exact care este situația.”, ne-a declarat Iancu Țârcomnicu.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Yaky