Patronul Modvest contestă începerea procesului penal în dosarul expertizei sediului CJ Argeş

de | 12.10.2023 20:05 | Din ediția tipărită, Eveniment, Lifestyle, Pitești

Omul de afaceri Gheorghe June, patronul societăţii Modvest Construct 2000 SRL, a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie după ce s-a descoperit că pe expertiza tehnică întocmită pentru dosarul de finanţare al reabilitării Palatului Administrativ apărea şi semnătura unui inginer… mort. Acest demers a avut ca urmare obținerea pe nedrept de către firma lui Gheorghe June a sumei totale de 46.400 lei din bugetul Uniunii Europene – susţin procurorii DNA.

Detalii pe larg despre acest dosar în articolul Expertiza tehnică a sediului CJ – semnată de un inginer… mort! Omul de afaceri Gheorghe June – trimis în judecată de DNA

Pe 28 septembrie, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Argeş a respins, ca nefondate, cererile şi excepţiile formulate de omul de afaceri şi a constatat „legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 112/P/2021 din data de 29.06.2023 emis de PÎCCJ – DNA – Serviciul Teritorial Piteşti, prin care s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului June Gheorghe, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de «folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei», faptă prevăzută şi pedepsită de art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 181 alin. (1) din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 5 alin.1 Cod penal”, precum şi „legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală”. Ca urmare, instanţa a dispus începerea judecăţii cauzei împotriva patronului societăţii Modvest Construct 2000.

La sfârşitul săptămânii trecute, patronul firmei Modvest Construct a uzat de ultima cale de atac înainte de demararea procesului propriu-zis, depunând o contestaţie împotriva deciziei Tribunalului Argeş.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Afacerea „Ferestrele de la CJ” – nodul gordian într-un proiect de 37,5 milioane lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DNA | Gheorghe June | Modvest Construct | Tribunalul Argeș