Peisaj de poveste în România! Cascada de la Vidra a înghețat

de | 14.02.2023 09:00 | După locație, După subiect, Lifestyle, Național, Știri

Peisaj de poveste în România! Cascada de la Vidra a înghețat

Peisaj de poveste în România, pe care îl găsim la cascada de la Vidra, din Munții Apuseni! Temperaturile scăzute din ultima perioadă au ajutat la înghețarea apei, căzută de la peste 18 metri înălțime.

Turiștii care ajung în zonă nu ratează ocazia de a se fotografia și de a surprinde căderea de apă înghețată. Cascada de la Vidra sau Cascada Miresii, așa cum mai este cunoscută, se află la circa 90 km de Alba Iulia.

Sunt pentru prima oară în zonă, și mă bucur nespus de mult că am apucat să văd o cascadă înghețată”.

E o cascadă foarte frumosă, e asemănătoare cu cea pe care o găsești în Caraș-Severin, la paralela 45”, au spus turiștii pentru reporterii de la Știrile Pro tv.

Conform sursei citate, în zona respectivă au fost deschise și pensiune, în ultimii ani, acolo unde turiștii care vor să viziteze împrejurimile se pot caza.

Cascada Pisoaia obiectiv turistic accesibil celor mici - Peisaj de poveste în România! Cascada de la Vidra a înghețat

Foto Arieseni.ro

Apa curge printr-un masiv de calcar, dizolvă calcarul și în momentul în care iese, și cade în gol în nivelul unde se află cascada, îl depune sub forma unor roci care în timp se transformă în travertin.”, a precizat ghidul Cristian Ciobotărescu pentru Știrile Pro tv.

Obiective turistice în apropierea cascadei

În apropierea cascadei, la aproximativ 500 de metri, se află Dealul cu melci, unde oamenii pot vedea cochilii de melci pietrificate de diferite forme si dimensiuni.

De asemenea, turiștii pot vizita Casa Memorială Avram Iancu, aflată în zona respectivă. Aici se află și un muzeu cu mai multe expoziții permanente.

Foto Stirile Pro tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un oraș din România a devenit independent energetic!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole