Pentru a degreva Urgența de la Spitalul Mioveni, se va face un centru de permanență!

de | 25.05.2022 19:00 | Știri, Administrație, Mioveni

Unul dintre cele mai solicitate compartimente din cadrul Spitalului Mioveni este, cum era de așteptat, cel de Primiri Urgențe. Pacienții din oraș și din zonele învecinate vin la spitalul din Mioveni, mulțumiți că pot beneficia de asistență medicală de specialitate, având ca avantaj nu doar specialiștii, ci și posibilitatea de a li se efectua investigații cu echipamente de ultimă generație. Doar că nu toate prezentările sunt urgențe, iar asta îngreunează activitatea compartimentului și posibilitatea de interveni doar în solicitările care chiar au nevoie de asistență imediată.

Pentru a degreva compartimentul de Primiri Urgențe, administrația locală a propus înființarea unui Centru de Permanență, proiect votat săptămâna trecută de către consilierii locali. Această unitate va funcționa în Clădirea Multifuncțională Făget din sat Făgetu, strada Mănăstirii, nr. 81B.

„Este necesar să se înființeze un centru medical de permanență fix pentru asigurarea continuității asistenței medicale primare la nivelul orașului Mioveni (…) și totodată pentru a rezolva o problemă reală a supraaglomerării unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni.”, se arată în expunerea de motive.

Centrele de permanenţă funcţionează în regim de gardă. În zilele lucrătoare au program de la 15.00 până a doua zi dimineața, la 8.00. În zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, precum şi în zilele declarate libere de către Guvernul României, garda începe de la ora 8.00 şi durează 24 de ore.

În cadrul centrelor de permanenţă, continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă este asigurată de medici de familie împreună cu asistenţi medicali, care îşi exercită profesia în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni