Microbuz electric pentru elevii din Albeștii de Argeș

de | 21.09.2023 13:25 | Administrație, Din ediția tipărită, Județean

Achiziția primului microbuz electric care va fi utilizat pentru transportul elevilor la școlile din comuna Albeștii de Argeș a intrat în linie dreaptă.

Proiectul ce are ca obiectiv „Achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județul Argeș”, depus de către Consiliul Județean Argeș, este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fiind vorba de fonduri nerambursabile 100%. Beneficiari sunt peste 5.800 de elevi din 25 de localități, printre care și cei din Albeștii de Argeș.

la Albeștii de Argeș

Printre criteriile de selecție ale comunelor incluse în proiect, se regăsesc inaccesibilitatea la transport școlar, numărul de elevi care trebuie transportați și zonele defavorizate.

Primăria Albeștii de Argeș nu va suporta niciun cost pentru cumpărarea microbuzului, însă are obligația să amplaseze o stație de încărcare electrică până la finele anului 2024, să asigure un șofer și costurile de mentenanță.

la Albeștii de Argeș

O altă veste bună pe care primarul Gabriel Popa a dat-o elevilor la început de an școlar este aceea că unitățile de învățământ vor fi dotate cu echipamente IT, consumabile și dotări de laborator și mobilier de ultimă generație.

Edilul a reușit să câștige prin PNRR o sumă totală de circa 1,4 milioane lei care va  merge către cele patru corpuri de clădire ce alcătuiesc Școala Gimnazială Albeștii de Argeș.

la Albeștii de Argeș

Obiectivele propuse prin proiect sunt dotarea cu mobilier a tuturor sălilor de clasă din cadrul celor patru școli, dotarea cu mobilier și materiale, inclusiv echipamente digitale a cabinetului școlar de asistență psihopedagogică, dotarea cu mobilier și materiale sportive a sălii de sport din cadrul unității de învățământ, dotarea cu echipamente IT a laboratorului de informatică și videoproiectoare.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Control în desfășurare la Spitalul de Pediatrie Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albeștii de Argeș