anchetaonline.ro

Percheziții de amploare la samsarii de mașini din Argeș!

de | 24.05.2023 13:19 | Știri, Eveniment, Județean, Național

Percheziții de amploare la samsarii de mașini din Argeș!
În această dimineață au avut loc 10 percheziții domiciliare, pe raza a trei județe, dintre care șase în Argeș, două în Ilfov și două în București, efectuate de
polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.
Acestea având ca scop administrarea de probatoriu într-un dosar penal referitor la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.
În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada iunie 2020-decembrie 2020,  o societate comercială cu sediul în Argeș ar fi achiziționat  173 de mașini second hand (în valoare totală fără TVA de 13.672.047 de lei), din țări din spațiul comunitar precum Germania, Olanda Austria, Cehia, Polonia, Slovacia, Belgia, Danemarca, înregistrând doar parțial aceste operațiuni comerciale.
Dintre vehiculele achiziționate, 57 de autoturisme (în valoare totală de 5.288.696 de lei) nu ar fi fost înregistrate în evidența contabilă și declarate la organul fiscal competent, iar pentru celelalte ar fi fost aplicat în mod eronat TVA-ul la marja de profit.
Astfel, prejudiciul creat a fost estimat la aproximativ 1.300.000 de lei, reprezentând TVA, impozit pe profit, dobânzi și penalități.
Șapte persoane urmează să fie conduse la sediul poliției pentru audieri.
Activitățile de percheziție au beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști, precum și de sprijinul luptătorilor Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Argeș și Ilfov.”, transmite IPJ Argeș
Foto descriptiv rptv.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: