anchetaonline.ro

USR: Senatorii PSD, PNL și UDMR din Comisia juridică din Senat dau liber infractorilor de lux să fugă de justiția română

de | 24.05.2023 13:09 | Știri, Național, Politic

Senatorii PSD-PNL-UDMR din Comisia juridică au votat, marți, un raport de respingere pentru inițiativa legislativă USR care împiedica infractorii să fugă din țară ca să se sustragă de la executarea pedepselor, se arată în comunicatul de presă transmis de cei de la USR.

Inițiativa de modificare a Codului de Procedură Penală, depusă de deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției, majorează durata totală a controlului judiciar în cursul judecăţii și introduce noi condiții în care judecătorii pot lua măsura arestării preventive pentru a împiedica suspecții și inculpații de a părăsi țara înainte de sentința finală, descurajând fugarii de lux, arată cei de la USR.

”PSD-PNL-UDMR și ministrul Predoiu nu fac nimic pentru a descuraja fugarii de lux”

”În ciuda evidențelor, PSD-PNL-UDMR și ministrul Predoiu nu fac nimic pentru a descuraja fugarii de lux. Nici nu mai propun nimic în sensul îmbunătățirii legislației, dar îi și împiedică pe alții să facă ceva. Proiectul USR nu încălcă prezumția de nevinovăție, ci încearcă să elimine un risc, cel al sustragerii de la executarea pedepselor, oferind niște instrumente utile magistraților. Iar în cazul în care sunt găsiți vinovați, condamnații să își execute pedepsele, nu să ne râdă în față din țări însorite”, arată Stelian Ion potrivit sursei citate. 

În ultimii ani, a devenit o practică rușinoasă ca politicieni și personaje care s-au bucurat de protecție politică să se sustragă executării pedepselor cu închisoarea părăsind România înainte de ca instanțele să pronunțe hotărârea definitivă. Cele mai recente cazuri sunt pesediștii Darius Vâlcov și Ionel Arsene care au fugit în Italia ca să nu execute pedepsele cu închisoare, mai arată cei de la USR. Postarea deputatului USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției, în care oferă mai multe detalii despre ce s-a întâmplat azi în Comisia Juridică se poate urmări aici.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Stelian Ion

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

USR, o nouă ieșire printre piteșteni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: USR