Percheziţii în Argeș, Dâmbovița și Bucureşti la persoane suspectate de camătă și trafic de persoane

de | 10.04.2024 18:20 | Județean, Eveniment

Procurorii DIICOT București au efectuat astăzi, 10 aprilie, 13 percheziții domiciliare în Capitală și în județele Argeș și Dâmbovița.

Descinderile au avut loc într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, trafic de persoane și complicitate la această infracțiune, ambele în formă continuată.

Potrivit DIICOT, la începutul anului 2023, pe raza municipiului București, a fost constituit un grup infracțional organizat format din opt membri, iar scopul acestuia era de a da bani cu camătă și de a trafica persoane.

Astfel, în perioada aprilie 2023 – aprilie 2024, trei suspecți, inițiatorii grupului infracțional, au acordat împrumuturi cu dobânzi mari şi au agresat datornicii pentru recuperarea banilor.

Astfel, în perioada aprilie 2023 – aprilie 2024, trei suspecți, inițiatorii grupului infracțional,  au acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi mai multor persoane, de la care au perceput lunar dobânzi semnificative, cuprinse între 50% și 100 %., iar pentru recuperarea datoriilor și implicit obținerea unor foloase materiale necuvenite au recurs la amenințări, intimidări și chiar la violență fizică exercitate în mod direct sau prin intermediul celorlalți membri ai grupului infracțional.”, transmit procurorii DIICOT.

De asemenea, gruparea recruta persoane fără adăpost din zona Gării de Nord a Capitalei și le obliga să practice cerșetoria.

De asemenea, în aceeași perioadă,  aceștia au recrutat din zona Gării de Nord a municipiului  București persoane  fără adăpost, lipsite de mijloacele materiale necesare traiului zilnic , cu un nivel precar de  educație, cu afecțiuni psihice ori vicii și prin diferite metode de constrângere (îndatorare excesivă și sistematică, supravegherea și controlarea activităților întreprinse, agresiuni fizice, intimidări și amenințări) le-au exploatat prin ținerea în stare de aservire, obligându-le  la practicarea cerșetoriei în folosul lor material.”, adaugă DIICOT

În urma perchezițiilor, persoanele au fost duse la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, pentru audieri.

Foto descriptiv: gandul.ro

Video Poliția Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șoferiță prinsă cu numere false la mașină în Câmpulung

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția Română

Ultimele articole