Percheziții la persoane bănuite de delicte silvice. Au tăiat și comercializat ilegal arbori

de | 09.05.2024 14:35 | Județean, Eveniment

20 de percheziții au avut loc în această dimineață la sediul unui ocol silvic, la sediile unor operatori economici de profil, precum și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de tăiere, furt și comercializare ilegală de arbori. Mandatele de percheziție domiciliare au fost puse în executare de  polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în baza autorizării din partea instanței competente.

Cercetările sunt desfășurate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de material lemnos din fondul forestier național, abuz în serviciu, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Mai precis, din cercetările efectuate de oamenii legii a reieșit  că din noiembrie 2023 și până în prezent, având  complici mai mulți lucrători silvici din cadrul unui ocol silvic privat, mai multe persoane ar fi tăiat, fără respectarea regimului silvic, arbori din fondul forestier național, de pe raza localității Mihăești, pe care i-ar fi sustras și comercializat ilegal. În urma perchezițiilor, 19 persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Anterior dispunerii activităților de percheziție domiciliară, au fost realizate mai multe depistări în trafic, ale unor persoane care transportau material lemnos cu autoutilitare, fără respectarea normelor legale specifice. Acțiunile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, al jandarmilor argeșeni, dar și al reprezentanților Biroului Județean Argeș al Gărzii Forestiere Ploiești. Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, transmite IPJ Argeș

Sursa video: IPJ Argeș

Citiți de asemenea pe anchetaonline.ro

Polițiștii argeșeni, la datorie în minivacanță! Au dat mii de amenzi și au reținut 150 de permise

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole