Percheziții în 3 județe! Stenturi luate de la persoane decedate, montate pacienților în viață!

de | 17.02.2023 12:32 | Eveniment, Național, Știri

  • Peste 20 de percheziții au loc la această oră în județele Iași Brașov și Neamț.

Vizate sunt cinci spitale dar și sedii ale unor firme din aceste județe.

Oamenii legii investighează o serie de infracțiuni de dare și luare de mită comise de medici dar și de persoane din anturajul lor.

Potrivit Antena 3 la această oră, se fac percheziții la mai multe spitale, firme, o primărie dar și un ONG.

au percheziții

Detalii incredibile! Se pare că unii medici vizați în această anchetă ar fi luat de la persoane decedate stenturi și le-ar fi montat pacienților în viață.

Ar fi vorba despre o rețea în care sunt implicate mai multe persoane, atât cadre medicale, cât și apropiați ai lor, anunță Antena 3.

percheziții spitale

Medicii ar fi operat pacienți și le-ar fi montat stenturi luate de la persoane decedate, în urma acestor acuzații urmând ca mai multe persoane să fie audiate, potrivit surselor Antena 3 CNN.

Ministerul Sănătății a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competențelor sale legale. Fiind o anchetă penală în curs de desfășurare, nu putem oferi alte informații sau detalii suplimentare. Ministerul Sănătății desfășoară permanent activități de prevenire și de combatere a actelor de corupție care pot pune în pericol funcționarea sistemului sanitar și siguranța pacienților”, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Poliţişti din cadrul IGPR – Direcţia de Investigaţii Criminale şi Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, precum şi poițiști din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, pentru acţiuni speciale şi criminalistică ale IPJ Braşov, IPJ Iaşi, IPJ Neamţ şi IPJ Suceava, participă la această acțiune.

Aceștia au primit și sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi al Ministerului Sănătăţii.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IGPR

Ultimele articole