(VIDEO) Argeș – Chipuri schimonosite de teroare!

de | 17.02.2023 08:06 | Știri, Eveniment, Județean

Poveste cutremurătoare spusă la Pitești de un fost deținut politic, singurul in viata după reeducarea prin tortură de la jumătatea secolului trecut. Iar această poveste se citește pe sute de chipuri surprinse în fotografii la o expoziție în cea mai de temut pușcărie din România secolului XX.

Sergiu Rizescu are acum 91 de ani și a fost deținut politic in mai toate pușcăriile regimului comunist. Foarte lucid, își spune povestea, cu accent pe închisoarea de la Pitești, acolo unde s-a încercat reeducarea lui prin tortură.

A povestit totul la o expoziție de fotografie chiar în sediul pușcăriei unde încă sunt celulele în care tinerii anticomuniști au fost torturați între 1949 și 1951.

Expoziția se constituie într-o veritabilă lecție de istorie pentru cei care nu conștientizează teroarea regimului comunist.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Gelu Tofan și Ana Stan, excluși! ”Miza este Consiliul Local”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: