Pericol pe șosele! Șoferi beți, prinși la volan de polițiștii argeșeni

de | 03.08.2023 17:20 | Știri, Eveniment, Județean

În cursul zilei de ieri, 2 august, doi argeșeni au fost depistați beți la volan de polițiștii rutieri.

Primul șofer, un bărbat de 47 de ani, din Curtea de Argeș, a fost oprit pe DN 7C, pe raza comunei Merișani,

Cel de-al doilea șofer, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Boteni, a fost depistat pe DJ 723 Boteni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Ei au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În consecință, cei doi șoferi au fost conduși la spital pentru prelevarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei și s-au ales cu dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată, permisul de conducere le-a fost suspendat.

IPJ Argeș: Ce putem face pentru un trafic rutier mai sigur?

Pentru reducerea riscului rutier și respectarea regulilor de circulație, polițiștii rutieri argeșeni desfășoară acțiuni în trafic atât cu scopul depistării conducătorilor auto și a participanților la trafic ce săvârșesc abateri, cât și acțiuni cu scop preventiv, având ca subiect de discuție modificările legislației în privința modului în care legea este aplicată în cazul unor accidente de circulație cu deznodământ tragic.

Pornind de la acest subiect, atragem atenția că situații precum consumul de alcool, ori de substanţe psihoactive de orice fel, este interzis conducătorilor auto, și crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza.”, transmite IPJ Argeș

Potrivit IPJ Argeș, viteza, sub toate formele sale (excesivă, neadaptată la condițiile meteo, de carosabil sau de trafic), constituie principala cauză generatoare de accidente.

Toți participanții la traficul rutier, indiferent de calitatea acestora, au obligația legală de a adopta o conduită preventivă, care să ducă la evitarea producerii accidentelor, a pagubelor materiale și a pierderilor de vieți omenești.

Reamintim că, potrivit legislației în vigoare, șoferii care conduc fără drept, sub influența alcoolului sau stupefiantelor și care provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane, nu vor mai fi condamnați cu suspendare.

foto descriptiv abcnewsromania.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tânăr de 21 de ani, prins drogat la volan pe o stradă din Câmpulung

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole