Aproape o mie de permise de conducere reținute într-o singură zi

de | 14.04.2024 12:48 | Național, Eveniment

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 3.300 de solicitări ale cetățenilor și au reținut aproape o mie de permise de conducere, transmite

Potrivit Poliției Române ,în urma acţiunilor desfăşurate pe linie rutieră la nivel național, poliţiştii au reţinut sâmbătă, 13 aprilie, 973 de permise de conducere. Dintre acestea, 436 au fost reținute pentru viteză, 129 pentru alcool și 11 pentru droguri.

Totodată, pentru deficienţele constatate, au fost retrase 483 de certificate de înmatriculare.

În ultimele 24 de ore, oamenii legii au depistat și 26 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 34 măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 12.928 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.971.689 de lei.

Viteza-principala cauză a accidentelor grave din Argeș în 2023

Din păcate, foarte mulți șoferi nu conștientizează pericolul la care se expun atunci când conduc cu viteză excesivă.

Anul trecut, pe raza județului Argeș au avut loc 112 accidente grave, iar 38 de persoane și-au pierdut viața.

Viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum și trafic a fost principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave în județul Argeș, relevă o analiză realizată pentru anul 2023 și prezentată de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș. Pe fondul acestei cauze s-au produs 25 de evenimente rutiere.

Următoarele două cauze generatoare de accidente rutiere grave în județul Argeș au fost indisciplina pietonală (14 evenimente) și a bicicliștilor (11 evenimente).

Foto descriptiv Replica Online

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Doi polițiști argeșeni au salvat viața unei femei din Budeasa

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția Română

Ultimele articole