Peste 1.000 de sesizări pe tema indisciplinei în construcții în Pitești!

de | 20.02.2023 12:44 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Pitești

În noiembrie 2021 – pentru prima dată la nivelul municipiului Pitești – s-a dispus dărâmarea unei construcții care nu respecta autorizația emisă de Primărie. Decizia s-a finalizat și cu trimiterea în judecată a dezvoltatorului și a unui angajat al instituției din cadrul compartimentului de Urbanism. Procurorii au cerut chiar demolarea imobilului care, în acte, avea trei apartamente, dar fizic erau 10. Ca argument s-a adus faptul că blocul a fost edificat fără a avea o structură de rezistență, din beton armat, capabilă să susțină întreaga construcție.

Acțiunea primarului Cristian Gentea nu a fost una singulară, ci doar începutul. La scurt timp după ce a preluat mandatul de edil, a reformat Compartimentul Disciplină în Construcții din cadrul Poliției Locale care a devenit eficient și rezultatele controalelor s-au văzut rapid.

Pe parcursul anului 2022, polițiștii locali din cadrul acestui departament au acționat în teren pentru supervizarea respectării autorizațiilor de construire, respectarea măsurilor privind organizarea de șantier, legalitatea ocupării domeniului public cu împrejmuirile de șantier, curățenia pe domeniul public la ieșirile din zonele de șantier. 1007 sesizări transmise în scris, prin e-mail și dispecerat, au fost primite de compartimentul specializat al Poliției Locale. În urma acțiunilor de verificare și control au fost aplicate 62 de contravenții în valoare totală de 300.000 lei, pentru încălcarea legii 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții și s-au constatat 12 infracțiuni, care s-au materializat în dosare penale, aflate acum în instrumentarea unității de Parchet competente.

S-a făcut bilanțul și pentru prima lună a anului 2023. Doar în ianuarie s-au dat 12 amenzi în valoare totală de 49.000 lei. Acestea au fost aplicate pentru nerespectarea autorizației de construire, lucrări fără autorizație sau neprezentarea la control.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole