Peste 30 de localități din 14 județe, afectate de furtuni și ploi

de | 25.06.2023 09:28 | Știri, Eveniment, Județean, Național

Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe zone din ţară.  În urma ploilor și furtunilor de sâmbătă, 32 de localităţi din 14 judeţe au fost afectate.

Au fost inundate case, curţi şi anexe, au fost doborâţi copaci, au fost avariate mașini, iar acoperişul unui centru comercial a luat foc după ce a fost lovit de un fulger.

Astăzi, 24 iunie, în intervalul 07.00-21.00, fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă au produs efecte în 32 localităţi din 14 judeţe (Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Timişoara şi Vrancea), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 6 case, 6 anexe, 73 curţi, 8 subsoluri, pentru degajarea a 30 copaci, fiind avariate 2 autoturisme, 2 acoperişuri de case şi 6 anexe, precum şi pentru stingerea unui incendiu la acoperişul unui complex comercial lovit de fulger”, a transmis, sâmbătă seară, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În judeţul Alba, pompierii au intervenit pentru salvarea a 25 de persoane, dintre care patru au rămas blocate pe o stâncă, după ce nivelul unui pârâu a crescut.

În localitatea Râmeţ, un grup de 25 de turişti, cu vârste cuprinse între 20-60 de ani, nu au mai putut înainta din cauza creşterii nivelului pârâului Râmeţ din satul Cheia.

Vremea a făcut ravagii și în Hunedoara, unde 23 de persoane au fost evacuate, iar circulaţia a fost întreruptă pe trei drumuri judeţene.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 12 localități din județele Bacău și Hunedoara.

Pentru prevenirea situațiilor de urgență care vă pot pune în pericol viața și bunurile, ISU recomandă:

-Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.

-În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.

-Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

-Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.-❗Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

-Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

sursă foto Facebook ISU Hunedoara

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: Cod galben de caniculă și instabilitate atmosferică!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IGSU

Ultimele articole