173 de orașe din toată lumea au fost evaluate. Iată unde se trăiește cel mai bine în 2023

de | 25.06.2023 09:22 | Știri, Lifestyle, Național

”Orașul viselor”, Viena – capitala Austriei, își menține și în acest an locul în topul orașelor unde se trăiește cel mai bine, arată cei de la CNN. Viena s-a menținut pe primul loc în Indexul Global al Locuibilității întocmit de EIU, câștigând laude pentru infrastructura sa fiabilă, cultura și divertismentul remarcabile și serviciile impecabile de educație și sănătate.

Sursă foto: mazilique.roSursă foto: fabricadevacante.ro

Economist Intelligence Unit (EIU), o organizație asociată cu The Economist, a evaluat 173 de orașe din toată lumea în domenii precum servicii medicale, educație, stabilitate, infrastructură și mediu. Viena și-a păstrat prima poziție pe Indexul Global al Locuibilității întocmit de EIU. Orașul, care a ieșit pe primul loc mai mulți ani de-a lungul timpului, este urmat de Copenhaga, capitala Danemarcei, care și ea și-a păstrat locul obținut anul trecut. Pe următoarele poziții se clasează orașele australiene, care ieșiseră din top 10 în ultima vreme. Melbourne ocupă locul 3 acum, iar Sidney este pe 4. Trei orașe din Canada– Calgary (locul 7), Vancouver (locul 5) și Toronto (locul 9)– obținând un loc în top 10. Elveția are două orașe în top 10, Zurich – locul 6, iar Geneva la egalitate pe locul 7 cu Calgary (Canada). Orașul japonez Osaka a încheiat pe locul 10.Londra, capitala Marii Britanii, și Stockholm, capitala Suediei, au coborât în clasament, prima coborând cu 12 locuri pe locul 46, iar cea din urmă coborând cu 22 de locuri pe locul 43. Totodată, Edinburgh, capitala Scoției a coborât pe locul 58 în acest an, asta după ce a intrat pentru prima dată în sondajul de locuință în 2022 pe locul 35.

Sursă foto: wikipedia.orgSursă foto: independent.co.uk

Bucureștiul s-a ridicat 21 de poziții, ajungând pe locul 99, potrivit celor de la digi24.ro. Totodată, București se află pe locul 3 în topul orașelor care au urcat cele mai multe poziții, după orașele australiene Wellington (35 de poziții) și Auckland (25) și la egalitate cu Perth (21). Dintre orașele americane, Honolulu, cel mai mare oraș din Hawaii, a ieșit pe primul loc și pe locul 25 în clasamentul mondial, urcând câteva locuri față de anul trecut. Alte orașe, însă, precum San Diego și Los Angeles, au căzut chiar și cu 17 poziții.

Aici se trăiește cel mai prost

La finalul listei se regăsesc aceleași orașe devastate de revoluții și conflicte militare ca în anii precedenți. Astfel, pe ultimele trei locuri se regăsesc: Alger (Algeria), Tripoli (Libia) și Damasc (Siria). Capitala ucraineană, Kiev a căzut până pe locul 165 și se află acum în topul orașelor în care se trăiește cel mai prost.

Foto descriptiv. Sursă foto: mazilique.ro, fabricadevacante.ro, wikipedia.org, independent.co.uk.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Guinness Book-Record de viteză la o cursă de 100 de metri pe tocuri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Canada | Elveția | Londra | Los Angeles | Viena

Ultimele articole