Peste 5 kilograme de bijuterii din aur, descoperite de polițiștii de frontieră la motorul unui autocar

de | 16.11.2023 14:31 | Eveniment, Național

Mai multe pachete cu bijuterii din aur, ascunse în compartimentul motor al unui autocar, au fost descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni. Șoferul intenționa să le introducă în țară fără documente legale.

Pe 15 noiembrie, în jurul orei 05.00, la PTF Giurgiu s-a prezentat, la intrare, un cetățean turc în vârstă de 38 de ani, care conducea autocar înmatriculat în Turcia, ce aparține unei firme de transport.

În urma unui control amănunțit efectuat asupra autocarului, polițiștii au găsit 5.294 grame bijuterii din aur, ascunse în compartimentul motor al mijlocului de transport, pentru care șoferul nu deținea documente legale, estimate la o valoare de 1.535.260 lei.

În urma efectuării controlului, colegii noștri au descoperit în compartimentul motor, mai multe cutii din carton înfășurate cu bandă adezivă, ce conțineau bijuterii din aur, în cantitate totală de 5.294 grame, estimate la o valoare de 1.535.260 lei.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate, acestea fiind reținute în vederea expertizării și continuării cercetărilor de către S.T.P.F. Giurgiu.”, transmite Poliția de Frontieră Română

În prezent, cetățeanul turc a fost reținut pentru 24 de ore, iar față de acesta se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă,  urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

sursă foto Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mai multe licee din Pitești, vizitate de polițiștii argeșeni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția de Frontieră Română