Peste 67.000 de mp de vegetație uscată au fost distruși de incendii, în weekend!

de | 18.09.2023 14:57 | Județean, Eveniment

Pompierii argeșeni au acționat, în acest weekend, pentru localizarea și lichidarea mai multor incendii de vegetație, ce au izbucnit pe raza județului nostru.

Astfel, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină în cadrul unui incendiu ce a avut loc în comuna Albota, unde au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată.

O altă misiune de stingere a focarelor de ardere a avut loc localitatea Suseni. Aici, focul a afectat circa 65.000 mp de vegetație uscată și mărăciniș, aproximativ 100 kg deșeuri menajere. Totodată flăcările s-au propagat și la un lan de porumb, unde a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 20 mp.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în localitate Micești unde au ars aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată.

Având în vedere faptul că sunt tot mai dese astfel de cazuri, pompierii argeșeni fac apel către cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea incendiilor de vegetație.

Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise. Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

foto descriptiv isubh.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Peste 750 de persoane au fost salvate de salvamontiști în luna august

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș