Pilotul care a aterizat cu elicopterul într-o benzinărie din Curtea de Argeș nu este român

de | 05.04.2024 12:45 | Național, Eveniment

Situație inedită petrecută în urmă cu două zile la Curtea de Argeș, acolo unde un elicopter civil a aterizat într-o benzinărie dpentru a alimenta.

Imaginile filmate de cei care se aflau în acel moment la benzinărie au fost postate în mediul online unde au strâns mii de aprecieri și sute de comentarii.

@bigi.bas

Ca răspuns pentru @phoenix.a.l.a #madeinromania #helicopter #elicopter

♬ original sound – MrRhythms.com

Potrivit Antena3 CNN pilotul elicopterului nu este român. Acesta este cetățean german iar elicopterul se pare că este înmatriculat în SUA însă îi aparține acestuia.

Din informații mai aflăm că cei de la Autoritatea Aeronautică au încercat sa ia legătura cu pilotul, acesta le-a spus că nu vorbește limba engleză iar apoi le-a închis telefonul.

De curând  același elicopter a fost văzut într-o benzinărie din județul Alba, dar și la Sebeș, informează Digi 24.

page 2 - Pilotul care a aterizat cu elicopterul într-o benzinărie din Curtea de Argeș nu este român

Foto: Captură video TikTok bigi.bas

În urma incidentului a fost deschisă o anchetă iar Autoritatea Aeronautică Civilă Română a transmis într-un comunicat de presă faptul că pilotul elicopterului a încălcat mai multe legi ale României.

Urmare a verificarilor efectuate în legătură cu zborul și respectiv aterizarea elicopterului Robinson 44 cu nr. de înmatriculare N-1019V, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a identificat deținătorul aeronavei, în persoana unui cetățean de naționalitate germană și a costatat că au fost încălcate reglementările în vigoare în ceea ce privește desfășurarea zborurilor civile pe teritoriul României.

 

Totodată, având în vedere cele constatate și pentru ca instituțiile cu atribuții să poata lua măsurile care se impun, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a sesizat Federal Aviation Administration din SUA, în calitate de stat de înmatriculare al aeronavei în cauză, precum și Autoritatea Luftfahrt-Bundesamt, în calitate de stat al operatorului aerian” se arată în comunicat.

 

Foto: Captură video TikTok bigi.bas

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pe munte în adidași! Turist spaniol salvat din masivul Făgăraș

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş