Piteștean reținut! A amenințat un bărbat că îi incendiază mașina

de | 12.05.2022 14:45 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Pitești

Un bărbat de 48 de ani, din Pitești, a fost reținut de oamenii legii, fiind cercetat într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de abuz de încredere și șantaj.

Potrivit anchetatorilor, în luna martie, omul ar fi împrumutat un bărbat cu suma de 400 de euro, iar în schimbul banilor ar fi primit drept garanție un autoturism. Totodată, ar fi solicitat o dobândă pentru banii dați cu împrumut.

Bărbatul i-a restituit împrumutul piteșteanului și dobânda aferentă, însă nu a primit autoturismul înapoi, așa cum fusese înțelegerea. Mai mult, ar fi fost amenințat cu acte de violență și să îi va da foc mașinii, încercând să îl determine să îi remită cartea de identitate a autovehiculului și certificatul fiscal.

Piteșteanul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

Reținut pentru furt calificat

Un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Topoloveni, a fost reținut, miercuri, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat.

Se pare că bărbatul ar fi comis mai multe furturi, în perioada ianuarie-mai, din mai multe magazine aflate în centre comerciale din Bradu.

Valoarea bunurilor sustrase este în valoare de aproximativ 3000 de lei.

Oamenii legii au organizat două percheziții domiciliare la bărbatul în cauză, iar acolo au găsit mai multe obiecte cu valoare probatorie.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada ianuarie-mai a.c., bărbatul ar fi sustras, mai multe bunuri, în valoare totală de aproape 3.000 de lei, din magazine situate în centre comerciale de pe raza localității Bradu.

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 11 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Topoloveni și cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat două percheziții domiciliare, la locuințele celui în cauză, din localitățile Topoloveni și Rătești, de unde au ridicat mai multe obiecte cu valoare probatorie.

În ziua de 11 mai a.c., după administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

(VIDEO) Bărbatul care a încercat să își violeze nepoata, explicație halucinantă: „I-au căzut pantalonii de pe el”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Topoloveni