anchetaonline.ro

Piteștean de 31 de ani reținut pentru delapidare! A fost depistat de polițiști la graniță

de | 23.05.2023 17:58 | Știri, Eveniment, Județean, Pitești

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au finalizat ieri, 22 mai, cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în care s-au desfășurat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz de încredere.

Cercetările au stabilit că, în cursul anului 2020, un bărbat de 31 de ani, din Pitești, având calitatea de agent de vânzări la o societate cu obiect de activitate din domeniul construcțiilor, și-ar fi însușit sume de bani provenind din încasări, în unele cazuri folosind facturi și chitanțe fiscale false, cauzând un prejudiciu care a fost stabilit la aproximativ 50.000 de lei.

Totodată, în luna noiembrie 2020, piteșteanul și-ar fi însușit, pe nedrept, un telefon mobil și un laptop, bunuri aparținând angajatorului, pe care a refuzat să le restituie reprezentantului acestuia, cauzând un prejudiciu estimant la 5.500 de lei.

Polițiștii argeșeni reamintesc faptul că, în seara zileri de 10 mai a.c., bărbatul a fost depistat la un punct de trecere a frontierei din județul Arad, într-un mijloc de transport persoane, cu destinația Germania. Acesta a fost depistat în urma demersurilor prin intermediul sistemului de cooperare Schengen, efectuate ca urmare a faptului că bărbatul s-a sustras cercetărilor.

Piteșteanul a fost reținut de polițiști la data de 11 mai.  Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore iar dosarul lui a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pitești: Bărbat de 66 de ani, găsit mort în apartamentul în care locuia

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș