Premieră la Zilele Piteștiului: expoziția în aer liber a Anualei de Arhitectură OM!

de | 23.05.2023 17:36 | Știri, Administrație, Județean, Pitești

În cadrul Zilelor Municipiului Pitești, a avut loc lansarea Anualei de Arhitectură OM (Oltenia-Muntenia), program cultural organizat în comun de patru filiale ale Ordinului Arhitecților din România (OAR), care acoperă 10 județe și o comunitate profesională de aproape 1000 de arhitecți.

O puteți vedea până pe 25 mai 2023

În expoziția în aer liber, de pe platoul cu fântâni din Parcul ”Lunca Argeșului”, vizitatorii pot admira lucrările selectate de un juriu de profesioniști consacrați – o selecție de lucrări de absolvire ale studenților Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, cu teme studiate în localități din județul Argeș – și planșe cu extrase din proiectele cuplului de arhitecți Traian și Anișoara Ionescu, sărbătoriți pentru întreaga activitate, arată administrația locală din Pitești pe pagina de Facebook.

La lansarea expoziției, a vorbit arhitectul Emil Stănescu, președintele Filialei Muntenia Vest a OAR – coordonatoarea întregului eveniment cultural al celor patru filiale – despre tema aleasă, ”Tradiție și creativitate”, urmat de câștigătorii argeșeni ai unor secțiuni din cadrul Anualei, respectiv ”Locuințe individuale” (arh. Silviu Alexandru Preda) și „Proiecte nerealizate” (arh. Adonis Lemnaru). La final, dl. arh. Traian Ionescu a vorbit despre întreaga activitate ca arhitect și artist, cu reveniri periodice la amintirea soției sale, arh. Anișoara Ionescu. Expoziția în aer liber a Anualei de Arhitectură OM, din Parcul ”Lunca Argeșului”, este disponibilă vizitatorilor până joi, 25 mai 2023.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bijuteria MILE Pitești vă așteaptă în noua locație

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești