Tineri talentați ai județului Argeș – Piteșteanca Alexandra Manda face carieră în lumea filmului

de | 17.05.2023 14:15 | Știri

Alexandra Manda face carieră în lumea filmului, iar peste câțiva ani numele ei se va afla cu siguranță pe lista celor mai mari și mai premiați regizori români. Piteșteanca a reușit deja o mare performanță cu producția “Contra Timp”/ “Aganist Time”.

Alexandra Manda

Studentă în anul I la Regie Film și TV la Universitatea Hyperion București, Alexandra a câștigat deja marele premiu la Cannes World Film Festival Remember The Future, la două secțiuni din cele trei la care a intrat în finală, cu filmul documentar „Contra Timp”/ „Against Time”.

Tema filmului este relația de prietenie și iubire dintre salvamontiști și câinii de avalanșă, dar și părțile mai puțin cunoscute și obstacolele pe care salvatorii montani și câinii le întâlnesc în viața de zi cu zi.

De precizat că acest proiect a fost realizat în colaborare cu Salvamont Argeș.

CJ Arges - Alexandra Manda 12

Piteșteanca Alexandra Manda s-a întâlnit astăzi, 17 mai, cu președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, cu vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu și cu directorul Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, care a fost însoțit de Helios, primul câine de avalanșă din România.

 Argeșul are tineri talentați, ambițioși, instruiți, educați în spiritul cunoașterii, ce ne fac mândri că suntem argeșeni și români, așa cum ești și tu Alexandra și te felicităm pentru premiile obținute! Și noi, Consiliul Județean Argeș, prin Legea 350/ 2005, cofinanțăm proiecte ale tinerilor talentați, iar an de an am mărit bugetele alocate acestor proiecte. Te așteptăm și pe tine, pentru sesiunea viitoare, cu proiecte eligibile, din domeniul tău de activitate”, a precizat Ion Mînzînă, președintele C.J. Argeș.

CJ Arges - Alexandra Manda 13

În perioada în care doamna regizor prof. univ. dr. Sabina Pop ne povestea la clasă despre principiile fundamentale în realizarea unui reportaj – tema noastră la Regie de Film și TV, anul 1, semestrul 1, pentru sesiunea din ianuarie 2023, am primit o veste tristă: Dara a încetat din viață din cauza unui infarct. Faptul că și ceilalți salvamontiști sufereau din cauza decesului, mi-a arătat cât de mult au iubit-o și cât a însemnat cățelușa atât pentru domnul Ion Sănduloiu și pentru ei. Așa că, am decis să fac un reportaj despre câini și salvatorii montani”, a povestit Alexandra care a fost momentul în care a ales tema documentarului.

afis-film-against-time

Ne-am bucurat atunci când am aflat că ai câștigat și să știi că am fost alături de tine. Este un lucru cu care ne mândrim și noi ținând cont și de faptul că protagoniștii au legătură direct cu Consiliul Județean Argeș. Felicitări și la cât mai multe premii și în viitor!”, a spus Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele C.J. Argeș.

CJ Arges - Alexandra Manda 2

Premiul obținut de Alexandra este o formă de recompensă și pentru cățelușa Dara, cea care a pus bazele unui sistem care nu exista la noi în țară – câinii de salvare a victimelor avalanșelor, împreună cu Helios – primul câine specializat din țara noastră, tot al Salvamont Argeș. Din nefericire, cățelușa Dara a plecat în raiul animalelor la sfârșitul lui 2022”, a transmis Ion Sănduloiu, director Salvamont Argeș.

Aflăm că în prezent, Alexandra lucrează la un alt proiect împreună cu președintele Asociației Militarilor și Veteranilor de Război din județul Argeș, Dan Arsenescu, având ca temă veteranii din teatrele de operații militare.

Amintim faptul că Alexandra Manda a fost și elevă a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, și este absolventă a Liceului de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești.

 

Foto: Facebook Consiliul Judetean Arges

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CJ Arges

Ultimele articole