Piteşteancă multiplă campioană la înot – acuzată de dopaj

de | 14.01.2023 18:03 | Importante, Lifestyle, Național, Știri

  • Multiplă campioană la înot – acuzată de dopaj

 

Un nou caz de dopaj în sportul românesc, de data aceasta fiind vorba despre o sportivă, multiplă campioană la înot.

Este vorba despre Alexandra Dobrin, care a fost depistată pozitiv la „modafinil și/sau adrafinil”, potrivit  realitateasportivă.net.

înot Alexandra Dobrin

Foto: playsport.ro

 

Alexandra Dobrin este născută la Pitești iar pe 19 februarie împlinește vârsta de 30 de ani. Aceasta a fost legitimată până de curând la clubul Corona Brașov de unde a plecat începând cu 1 ianuarie 2023.

Piteșteanca s-a retras din circuit iar anunțul a fost făcut în mediul online, pe pagina sa de Facebook.

Bye, competitive swimming. Un capitol minunat se încheie, altul așteaptă să fie descoperit. De pe marginea bazinului.

 

Mulțumesc tuturor celor care mi-ați fost alături și ați făcut posibile performanțele mele”

 

înot Alexandra Dobrin

Foto: prosport.ro

 

În luna martie a anului trecut piteșteanca a (re)devenit campioană națională atât în bazin lung la 200 m mixt cât și  la 400 m mixt. A terminat de asemenea prima la probele 200 m mixt, 200 m fluture și 400 m mixt în cadrul CampionatulUI Național în bazin care a avut loc în luna noiembrie 2022.

Potrivit Agenției Naționale Anti-Doping, Alexandra Dobrin a fost depistată pozitiv „modafinil și/sau adrafinil această fiind provizoriu suspendată. Nu se știe încă ce măsuri se vor lua în acest caz deoarece ea își reziliase contractul cu Corona Brașov, începând cu prima zi a acestui an.

 

Pot să vă spun că a ajuns la club o înștiințare de la ANAD, care are ștampila ‘confidențial’, ca atare nu pot să dau multe detalii. În schimb, dacă vorbim despre Alexandra Dobrin, din păcate, sau, mă rog, în cazul acesta din fericire, ea nu mai este sportiva noastră de la 1 ianuarie.

 

S-a întrerupt de comun acord contractul cu noi. A fost o decizie a ei, pe care am respectat-o. Astfel că și dacă s-ar fi întâmplat ceea ce spuneți dumneavostră, din momentul acesta este strict problema domnișoarei Dobrin”, a precizat managerul general sportiv de la Corona Brașov, Alexandru Dedu, pentru newsbv.

 

Înotătoarea a spus în fața oficialilor de la ANAD că ar fi încurcat medicamentele pe care trebuia să le ia cu cele ale unui alt membru din familia sa,  precizează playsport.ro.

înot Alexandra Dobrin

Foto: realitateadebrasov.ro

 

Referitor la acest caz, Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a precizat:

 

Normal că știm situația tuturor sportivilor, mai ales a celor de performanță, cum este domnișoara Dobrin. Am lăsat, însă, la alegerea clubului sau a sportivei să facă o comunicare oficială.

 

Chiar dacă un sportiv se retrage, în funcție de decizia ANAD și gravitatea problemei, putem lua măsuri și noi ca federație. Dar totul depinde de concluzia ANAD”.

 

Foto: playsport.ro

 

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandra Dobrin