PITEȘTI! A venit primul autobuz electric! E alb violet și vă puteți încărca telefonul în el!

de | 02.06.2022 15:18 | Pitești, Administrație

Astăzi a ajuns, în Pitești, primul autobuz electric dintr-un lot de 40 de autovehicule de acest gen, achiziționate de către Primaria Pitești pentru împrospătarea parcului auto.

Mașinile sunt realizate de către producatorul Solaris din Polonia și fac parte dintr-un plan mai amplu dedicat transportului urban, domeniul pentru care municipalitatea a alocat 182 milioane lei din bugetul de dezvoltare al Pitestiului.

autobuze noi Pitesti (1)
Dincolo de cele 40 de autobuze electrice, administrația publică mai are pe lista de cumparaturi alte 15 tot electrice, alte 20 hibrid și peate 60 de stații de încărcare.

Revenind la primul „exponat” prezentat astăzi presei, acesta este vopsit in culorile alb-violet, simbolul clubului de suflet al piteștenilor, FC Argeș.

De altfel, toate exemplarele așteptate vor avea această combinație cromatică. Acesta are numeroase dotări specifice echipamentelor moderne de acest fel (trapa pentru accesul cărucioarelor, mufe USB pentru încărcarea telefoanelor).

autobuze noi Pitesti (4)

Același model de mașini deservește transportul de călători din municipiul Cluj.

Autobuzul sosit azi își va face intrarea oficială pe traseu în data de 1 septembrie și va deservi zona metropolitană. Până atunci, vor fi operate procedurile de înmatriculare.

Într-o declarație acordată astăzi jurnaliștilor prezenți, primarul Cristian Gentea a explicat că își propune ca noile autobuze să înlocuiască modelele galbene, vechi si ramolite, fără aer condiționat și care scârțâie din toate încheieturile.

Acestea sunt unul dintre motivele cele mai frecvente de reacție negativă a cetățenilor, vizavi de transportul local.

Așa cum spuneam, autobuzele electrice vor fi deservite de 40 din cele 61 de stații de încărcare achiziționate de municipalitate.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

centru comercial nord
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Pitești | Polonia

Ultimele articole