Zoo Pitești. Adăpost nou pentru animale în pajiștea zimbrilor

de | 14.02.2024 15:00 | Pitești, Administrație

Administrația locală din Pitești anunță că astăzi, 14 februarie 2024, a avut loc recepția noului adăpost pentru animale, amplasat în incinta Grădinii Zoologice Pitești, în zona denumită ”pajiște zimbri”. Proiectul are ca scop conservarea și protejarea habitatelor naturale și a speciilor vulnerabile, prin furnizarea de condiții optime pentru bunăstarea animalelor.

Concepută pentru a oferi un mediu sigur și confortabil animalelor în perioadele când se manifestă condiții meteo nefavorabile, clădirea este realizată în întregime din lemn, cu pereți dublu izolați cu vată minerală, fundație solidă din beton și o pardoseală de 10 cm, echipată cu o rigolă de scurgere pentru a asigura drenajul adecvat. De asemenea, s-a construit o împrejmuire în jurul terenului, pe o lungime de 710 de metri, pentru a oferi protecție și siguranță suplimentară animalelor. Investiția totală a municipalității pentru acest proiect, realizat prin Administrația Domeniului Public, a fost de 332.500 de lei, fără TVA.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție, cetățeni! Primăria Pitești se mută la Centrul de Calcul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: