Pitești: Cerșetori amendați de polițiștii locali

de | 28.10.2023 13:24 | Județean, Eveniment

În cursul zilei de astăzi, între orele 09.00 – 12.00, polițiștii locali piteșteni au organizat o acțiune pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publică, pe raza municipiului Pitești.

Această acțiune reprezintă continuarea unor serii de activități ce au ca scop combaterea cerșetoriei.

Astfel, în decurs de trei ore, polițiștii locali au identificat mai mulți cerșetori, în special în zona Găvana, care au fost sancționați.

Potrivit Poliției Locale, persoanele depistate, nu aveau domiciliul în municipiul Pitești.

În decurs de trei ore, echipajele implicate au identificat mai multi cerșetori, în special în zona Găvana, aceștia fiindu-le dispuse măsurile legale. În conformitate cu prevederile art.2 al Legii nr.61/1991, “constituie contravenție apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte”.”, transmite Poliția Locală Pitești

În acest sens, autoritățile fac apel către toți locuitorii municipiului să nu dea curs solicitărilor persoanelor care apelează la mila publicului, prin cerșetorie în stradă sau pe lângă biserici, și să sesizeze oamenii legii în cazul în care sunt martorii unor astfel de practici.

Polițiștii locali transmit că vor continua acțiunile pentru combaterea acestui fenomen regretabil.

sursă foto Poliția Locală Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

România trece la ora de iarnă. Ceasurile se dau înapoi cu o oră în această noapte

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole