USR Pitești: ”Dorința noastră a fost să-i implicăm pe tinerii din Pitești în luarea deciziilor care îi privesc”

de | 27.10.2023 14:45 | Pitești, Politic

USR Pitești a propus în ultima ședință a Consiliului Local (CL) două proiecte importante pentru cetățeni: referendum pentru Pădurea Trivale și înființarea Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret al municipiului, arată aceștia în comunicatul transmis. Proiecte ce nu au fost aprobate în CL, motiv ce a determinat revolta celor de la USR Pitești.

”Am propus un referendum la care piteștenii să se pronunțe cu privire la soarta Pădurii Trivale. Opinia noastră este limpede: pentru a fi păzită de rechinii imobiliari, de betoane, trebuie ca pădurea să fie declarată arie protejată de interes național, nu pădure-parc. Am considerat că piteștenii trebuie consultați, trebuie întrebați, pentru că soarta Pădurii Trivale este esențială pentru comunitatea noastră”, arată cei din USR Pitești. Aceștia spun că majoritatea din CL s-a opus proiectului, ”invocând motive puerile. Ba chiar au spus că piteștenii nu ar fi suficient de pregătiți să răspundă la întrebările unui referendum pentru Pădurea Trivale”, au explicat cei din USR Pitești, potrivit sursei citate.

Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret

În ceea ce privește proiectul USR de înființare a Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret al municipiului și acesta a fost respins, ”tot fără argumente”. Potrivit proiectului, persoane din organizații ale elevilor și de studenți, din grupuri civice și structuri sindicale sau patronale adresate tinerilor, cu vârste între 14 și 35 de ani, ar fi participat, ca membri ai acestui Consiliu, la elaborarea și realizarea politicilor în domeniul tineretului la nivelul Piteștiului. Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret ar fi funcționat pe lângă Primărie.

”Dorința noastră a fost să-i implicăm pe tinerii din Pitești, într-un cadru organizat, în luarea deciziilor care îi privesc. Să vină cu idei, propuneri, proiecte și mai departe acestea să ajungă în Consiliul Local pentru a fi materializate. Ar fi fost o excelentă formă de comunicare între tinerii piteșteni implicați în viața comunității și decidenți.

Suntem revoltați că proiectul a fost respins”, au arătat cei de la USR Pitești în comunicatul transmis.

Foto descriptiv. Sursă foto: Wow biz

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

OFICIAL! Elena Lasconi – locomotiva USR pentru Parlamentul European

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: USR Pitești